Népszavaznak az írek az EU-paktumról

2012. február 29. 11:51

Népszavazást tart az EU új, a pénzügyi stabilitás erősítésére létrehozott fiskális paktumjáról Írország – írja a The Wall Street Journal. A piacok aggódnak a végeredmény miatt, az euró esett a bejelentés hírére.

2012. február 29. 11:51

Kedden bejelentette az ír kormány, hogy népszavazást tartanak az EU új, a pénzügyi stabilitás erősítésére létrehozott fiskális paktumról – írja a The Wall Street Journal alapján a NOL. Enda Kenny kormányfő az ír parlamenttel azt közölte, hogy a népszavazásról szóló döntést államügyésze, Maire Whelan tanácsára hozta meg.

A bejelentés hírére esett az euró árfolyama, a piacok ugyanis aggódnak a népszavazás végeredménye miatt. Egy múlt havi közvélemény-kutatás szerint az írek többsége elmenne voksolni, az közölük csak kevesen mondanának igent az EU-paktumra. Egy esetleges nem egyik következménye az lehetne az országra nézve, hogy nem férhetnének hozzá az állandó mentőalaphoz, az Európai Stabilitási Mechanizmushoz.

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2012. február 29. 12:17
Már csak arról kellene -Európa-szerte - "népszavazni", hogy ki oltsa le a villanyt az EU-ban. Az íreknek igazuk van. Eddig senkinek sem tűnt fel semmi? A hitelminősítők, a bankok, a "piacok" összehangolt tevékenységének nem látták a következményeit? Egyetlen olyan ország sem tud kikecmeregni a saját hatalmasainak lopása következtében beállt válság-helyzetből, amelynek a jövőben is az EU és az IMF fogja megmondani, hogy a hiteleket mire használhatja fel. Lassan a pártok fenntarthatóságán is el kellene gondolkodni. Ma reggel Szanyi et. kifejtette, hogy az győz 2014-ben, akinek több aktivistája lesz és jobban hallatja a hangját. Ebből már mindenkinek elege van, nem kéri senki a mocskolódást, a sárdobálást, hazudozást. Senkitől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!