Lemondott a német államfő

2012. február 17. 12:00

Lemondott hivataláról a német szövetségi elnök. Christian Wulff ezt a berlini Bellevue kastélyban tartott pénteki sajtótájékoztatón jelentette be, ahol kijelentette: „Hibákat követtem el, de mindig őszinte voltam”.

2012. február 17. 12:00

Christian Wulffa berlini Bellevue kastélyban tartott pénteki sajtótájékoztatón bejelentette: lemond hivataláról. A német szövetségi elnök a lemondását indokolva hangsúlyozta: az ország és a világ előtt álló feladatok megoldásához egy „széles többség” támogatottságával és bizalmával rendelkező államfőre van szükség. Az utóbbi időszak fejleményei azonban megmutatták, hogy ez a bizalom „tartósan kárt szenvedett”, emiatt pedig nem lehetséges az államfői munka folytatása. „Hibákat követtem el” – mondta Wulff, hozzátéve, hogy „mindig őszinte voltam”.

Wulff azt követően jelentette be lemondását, hogy a hannoveri ügyészség csütörtökön a német törvényhozáshoz fordult az államfő mentelmi jogának felfüggesztését kérve. Az államfő korábban letagadta hogy félmillió eurós kölcsönt kapott egy vállalkozótól, majd amikor ezt a Bild meg akarta írni, megfenyegette a főszerkesztőt. A német ügyészség azért kezdeményezte mentelmi jogának felfüggesztését, mert a gyanú szerint Wulff alsó-szászországi miniszterelnökként vállalkozókat juttatott előnyökhöz, cserébe kedvezményes hitelt, lízingelt és ingyenes nyaralásokat kaphatott.

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2012. február 17. 14:48
Hogy én miket nem látok előre? "Mondottam vala", hogy ahol nem miniszterelnököt, ott államfőt fog cserélni a "csapat".
slomovicz
2012. február 17. 14:25
Csakhogy kerek legyen ez a történet, a fentnevezett Úr , a valamikori NDK egyik tartományának miniszterelnöke. Amint tudjuk a vörösfasiszták éltető eleme az ingyen pénz , ingyen juttatások. A megcsináljuk " ócsóba" féle hozzáállás. Itt mindenki aki bírálja a nevezett tartományi miniszter elnököt, mert felkínáltak neki egy csapdát, egy olcsóbb kölcsönt ( nem azt mint nálunk a szocik- mindent ingyér)amit természetesen- már rég visszafizetett,- hazudik amikor azt mondja, hogy Ö nem élt volna a lehetőséggel. a MI VÖRÖSFASISZTÁINK KÉT FILLÉRÉRT KITOLNÁK A KUTYÁT A SÁRBÓL. :-) Méghogy -ezek bárkit is kritizáljanak! Ugyanmár. Lófaszt Nagymama. :-)
HSL
2012. február 17. 13:55
nemortodoxia plágiumát nem adjuhuuuuuk! (különben is, bolgár békaemberek konspirációja az egész ügy)
gary_cooper
2012. február 17. 13:48
A média és a ballibek elérték a céljukat. Addig keresgéltek Wulff múltjában - egyébként már a fiatal koráig is visszamentek -, amíg találtak valami gyanúsat. Remélem, a vizsgálat majd megállapítja, hogy nem követett el törvénytelenséget. Azon kívül az is érdekes, hogy most szedik elö ezeket a "gyanús dolgokat". És nehogy valaki abba a tévedésbe essen, hogy a ballib politikusok múltjában nem találna az ember hasonló kis ügyeket... Leginkább az övékben, csak neki kellene állni keresni. De a konzervatív ember tisztességesebben gondolkodik és a másikról is azt feltételezi. Így ez a módszer egy konzervatív kereszténynek nem elfogadható.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!