Az ENSZ-főtitkár az atomcsend-egyezményhez való csatlakozásra szólít fel

2012. február 17. 11:16

Ban Ki Mun a nukleáris kísérleti robbantásokat tiltó egyezményhez való csatlakozásra szólította fel a kormányokat Bécsben.

2012. február 17. 11:16

A nukleáris kísérleti robbantásokat tiltó egyezményhez való csatlakozásra szólította fel a kormányokat az ENSZ főtitkára pénteken Bécsben. Azok az országok, amelyek nem vesznek részt az átfogó atomcsend-egyezményében, nem teljesítik kötelezettségeiket a nemzetközi közösséggel szemben - mondta Ban Ki Mun.

A diplomata a szerződést előkészítő szervezet fennállásának 15. évfordulója alkalmából tartott beszédet a bécsi ENSZ-központban. Hogy az egyezmény hatályba lépjen, még nyolc meghatározott országnak is alá kell még írnia, illetve ratifikálnia. Ban Ki Mun kijelentette, kész elutazni az egyezményhez még nem csatlakozott országokba, hogy személyesen sürgesse a kormányokat.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egysegelem
2012. február 17. 11:41
Nem lennek Ban Ki Mun helyeben amikor a Kedves Vezeto elgondolkodik a kerdesen. Belefer-e ez a NER-be? Ezen toprend most a vilag, es izgatottan figyel.
egysegelem
2012. február 17. 11:40
Vajon Orban alairja, vagy ez mar a nemzeti szuverenitasba valo tulzott beavatkozas? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!