Elzárták a temerini magyarverőket

2011. december 27. 21:31

A helyi szabálysértési bíróság első fokon 25 nap elzárást és kevesebb mint 20 ezer forint pénzbírságot szabott ki a szerb támadókra.

2011. december 27. 21:31

Két, szerbül beszélő férfi a vajdasági Temerinben a karácsonyi éjféli mise után megtámadott egy 75 éves magyar asszonyt és a segítségére siető magyar házaspárt is. A helyi szabálysértési bíróság első fokon 25 nap elzárást és kevesebb mint 20 ezer forint pénzbírságot szabott ki a támadókra. Danijela Malesev bíró szerint „ebben az esetben nem volt etnikai indíttatás, nem sértegették a megtámadottakat nemzetiségi alapon. Klasszikus szabálysértés, a közrend és a nyugalom megzavarása történt”.

Az elmúlt két-három hónapban több, etnikai alapú incidens történt Temerinben. A karácsonyi incidenst elítélte a KDNP és az LMP is.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2011. december 27. 22:55
Nem volt etnikai indíték. Azért aki Temerinben az éjféli miséről tart haza, az feltehetően nem norvég, mert azok túlnyomórészt evangélikusok.
HSL
2011. december 27. 21:37
Voilá... ha a kedves vezér hülyét csinál magából a "kiafasz" nagyhatalmak előtt, simán felbátorodnak úgyse túl visszafogott jóakaróink. cumbaja wörldpísz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!