Elítélték Jacques Chiracot

2011. december 15. 11:19

Két év felfüggesztettre ítélte a volt francia elnököt a bíróság.

2011. december 15. 11:19

Jacques Chirac megszegte közhivatali kötelezettségét, megsértve a párizsi polgárok közérdekét - mondta ki a párizsi büntetőbíróság csütörtökön. A volt párizsi polgármestert, majd francia elnököt két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, mivel fiktív állásokat hozott létre annak idején a párizsi önkormányzatnál.

Az Index beszámolója szerint a vádlottak között van Jean de Gaulle, Charles de Gaulle unokája, akit három hónap felfüggesztett börtönre ítélték. Chirac súlyos betegsége miatt távollétében folytatták az eljárást. Chirac memóriavesztéssel is járó neurológiai betegséggel küzd, ügyvédje szerint ügyfele nyugodtan várta az ítéletet.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Theorba
2011. december 15. 13:24
Berlusconi is oda tart.
Theorba
2011. december 15. 13:24
Istenkém! Ezek hárman: BolsheViktor, Gyurcsótány, Chirac micsoda ultipartit játszhatnának a börtönben.
balint60
2011. december 15. 12:54
Chirac fiktív állásokat adott pártja munkatársainak - elítélték. Boldog demokráciák! Ilyen alapon nálunk a politikai elit teljes vezetői rétegét el kellene ítélni...
MOPO3OB
2011. december 15. 12:29
Soha nem tudnék sajnálni egy francia politikust. De az azért megjegyezném, hogy nem Jacques Chirac az első és nem is az utolsó francia vezető politikus, aki állásokat hoz létre a csókosainak. Miért pont Jacques Chiracot ítélték el? Nagyon valószínű, hogy így áll bosszút az Egyesült Európai Államokba szerelmes elit azért, mert Chirac népszavazást mert tartani az EU alkotmány ügyében és ott az csúnyán elbukott. Pedig pont ez a népszavazás volt Jacques Chirac regnálásának egyetlen jelentős államférfiúi tette.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!