Sean Penn az egyiptomiakat támogatja

2011. október 03. 09:44

A kétszeres Oscar-díjas Sean Penn szombaton meglátogatta és támogatásáról biztosította a kairói Tahrír téren az egyiptomi forradalom helyreállítását követelő tüntetőket.

2011. október 03. 09:44

Sean Penn híres társadalmi és politikai elkötelezettségéről, legutóbb hónapokat töltött Haiti újjáépítésével. Szombaton a színész Egyiptomba látogatott, hogy támogatásáról biztosítsa a kairói Tahrír téren az egyiptomi forradalom helyreállításáért tüntetőket.

Eközben az Egyiptomot irányító legfelsőbb katonai tanács közölte, hogy fontolóra veszi a civilek hadbíróság elé állításának a megszüntetését, továbbá az eddiginél egyértelműbb menetrendet dolgoz ki a polgári kormányzásra való áttérésre.

A Tahrír összegyűlt több ezer ember követelte, hogy a katonai vezetés törölje el a rendkívüli állapotra vonatkozó, még a Mubarak-rendszerben hozott törvényeket. Az országban november 28-án kezdődőnek parlamenti választások, várhatóan négy hónapig tartanak majd.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!