USA: megszavazta a képviselőház az új adósságplafont

2011. augusztus 02. 08:49

Elfogadta az amerikai képviselőház az adósságplafon emeléséről szóló megállapodást. A megállapodást a szenátusnak is jóvá kell hagynia: a pénzügyminisztérium szerint amennyiben azt keddig nem hagyják jóvá, a kormány fizetésképtelenné válhat.

2011. augusztus 02. 08:49

269 igen és 161 nem szavazattal elfogadta az adósságplafon emeléséről szóló megállapodást az amerikai képviselőház, a döntést hosszan tartó taps fogadta az ülésteremben. A megállapodásról még szavaznia kell a törvényhozás másik házának, a szenátusnak is. Az amerikai pénzügyminisztérium szerint ha keddig nem hagyják jóvá az adósságplafon emelését, a washingtoni kormány fizetésképtelenné válik.

Barack Obama elnök magyar idő szerint hétfő hajnalban tartott tájékoztatóján jelentette be, hogy a demokrata és a republikánus párt vezetői „megállapodtak a hiány csökkentéséről és a fizetésképtelenség elkerüléséről”. A megállapodás értelmében 900 milliárd dollárral felemelik az Egyesült Államok úgynevezett adósságplafonját, és ezzel együtt több ezer milliárd dolláros megszorító csomagot is elfogadnak.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paul
2011. augusztus 03. 03:10
Nyertek néhány hónapot. Közben a nép háborog, mert a rohamos ütemben inflálódó dollárból már nem nagyon tudnak megélni. Ha nem felülrõl robban rájuk a kóceráj, akkor alulról fog. De robban hamarosan.
rajen
2011. augusztus 02. 18:36
Hű, de meglepődtem. Nyomja tovább a FED a pénzt, mehet tovább a buli, a 2012-es elnökválasztásig minimum. Utánuk a vízözön.
jag3
2011. augusztus 02. 12:16
Valóban :o) szerencsére megvan az az előnyöm, hogy teljes lelki nyugalommal rábólintok minden kiigazitásra :o) van akinek ez nem megy :o) :p
jag3
2011. augusztus 02. 11:31
Igen kiváncsi voltam észreveszi-e az ideirók bármelyike a hirből kimaradt információt: a demokratáknak a képviselőházban többségük van. Ehhez elég 1 azaz 1 darab konzervativ képviselő, hogy abból "megállapodás" legyen :o)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!