EU-alapok: csökkenhet a társfinanszírozási önrész

2011. augusztus 01. 13:00

Magyarország és öt másik, nehéz helyzetben levő gazdaság számára 15-ről 5 százalékra csökkentené a strukturális és kohéziós alapok társfinanszírozási önrészeit az Európai Bizottság.

2011. augusztus 01. 13:00

A brüsszeli Európai Bizottság enyhítené a kedvezőtlenebb anyagi helyzetben levő tagállamok társfinanszírozási feltételeit, ami a gyakorlatban kisebb kötelező kormányzati önrészeket jelenthet majd - írja a Financial Times. A strukturális és kohéziós alapok pályázatainak önrészei így 15 százalékról 5 százalékra csökkenhetnének.

A kedvezmény olyan nehezebb helyzetű országokra vonatkozik, mint Románia, Görögország, Portugália, Írország, Lettország és Magyarország. Pótlólagos finanszírozásról ugyan nincs szó, ám a program összesen mintegy 3 milliárd eurós könnyítést jelenthet a hat ország számára. A szóban forgó alapokat utak, repülőterek, fejlesztési programok végrehajtására lehet fordítani - ez a várakozások alapján fellendítheti az említett gazdaságokat.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thoromen
2011. augusztus 01. 16:39
Ugye tisztában vagytok azzal ,hogy ezt az ÁFA per miatt kaptuk? Enélkül gallyra ment volna a költségvetés.
afterall33
2011. augusztus 01. 15:48
Ez f*sza, mert így sokkal több juthat fesztiválokra, háromszoros áron készülő szökőkutakra, főterekre, élményfürdőkre, álműemlékekre, ravatalozókra (na mondjuk ez legalább kell), fejlesztési program címszó alatt. Jelszó: nincs az a lóvé, amit el ne tudnánk lopni!
bigyomail
2011. augusztus 01. 14:27
Már megint hogy kizsákmányol minket ez a gyarmatosító EU! Ebből is látszik, hogy másodrendű tagok vagyunk. Megkülönböztetnek minket, és nem engedik, hogy 15%-ot fizessünk, mint a gyarmattartóink! :D
Back2theUK
2011. augusztus 01. 14:25
Szóval járulékcsökkentésekre,gyárakra,vállalkozástámogatásokra nem lehet fordítani. Akkor meg minek. Az infrastruktúra csak a multiknak jó, közalkalmazott apámnak pl.nem lesz jobb. Én meg a jobb utakért nem megyek haza. Nem szeretek éhes lenni . Pont.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!