1,5 milliárd dollár Líbiának

2011. augusztus 26. 08:09

Az ENSZ BT 1,5 milliárd dollárt feloldott Líbia befagyasztott kinnlévőségeiből, miután az Egyesült Államok és A Dél-afrikai köztársaságnak sikerült megegyeznie az ügyben.

2011. augusztus 26. 08:09

Az ENSZ Biztonsági Tanácsában megállapodtak a külföldön befagyasztott líbiai javak 1,5 milliárd dollár értékű befagyasztásáról, így az USA-nak nem kell szavazást rendeznie az összeg folyósításáért.

A Dél-afrikai köztársasággal való megegyezés sokáig nem sikerült: A BT nem állandó tagja határozottan ellenezte, hogy az összeget közvetlenül a líbiai felkelők Átmeneti Nemzeti Tanácsának utalják, hiszen ez a szervezet de facto elismerését jelentené.

A pénz harmadát végül az ÁNT költheti el bérekre és bizonyos alapvető szolgáltatásokra, harmadából egy alap vásárolhat üzemanyagot és létszükségleti cikkeket, míg 500 millió dollárt nemzetközi humanitárius szervezetek költekezhetnek el az országban. A Biztonsági Tanács még február 26-i határozatában fagyasztotta be részlegesen, majd március 18-án teljesen Líbia külföldi kinnlevőségeit.

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bookmark
2011. augusztus 26. 11:19
Igy teremt a jo liberalis munkat maganak. 1. szitani kell egy jo kis haborut es jo sokat kell bombazni a teruletet minel nagyobb karokat okozva 2. lecserelni az egyebkent eddigis nekunk dolgozo korrupt vezetot egy masikra, a demokracia neveben rakenyszeriteni a lakossagra a mi torvenyeinket 3. hatalmas hitelt adni az ujjaepiteshez 4. Elvegezni az ujjaepitesi munkat es kifizettetni az utolso fillerig a hitelbol 5. A hitelt behajtani a helyi lakossagon, ha kell erovel is. 6. Ha van valaki termeszetes kincs azt menet kozben lenyulni
trendo
2011. augusztus 26. 08:29
Ha a másfél millió és a másfél milliárd közti különbséget a Mandinak kellene kicsengetnie... :)))))) lenne nagy sírás, rívás és a fogaknak csikorgatása!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!