Orbán: Sokat tanulhatunk Ázsiától

2011. június 28. 14:52

A miniszterelnök Hannoverben értékelte a magyar EU-elnökség munkáját. Orbán Viktor szerint Európát ma a pesszimizmus és az önbizalomhiány jellemzi, míg Ázsia a takarékosságra és a munkára épít. Orbán beszélt a Nyugat-Balkán EU-csatlakozásának szükségességéről is.

2011. június 28. 14:52

Orbán Viktor miniszterelnök Hannoverben, a magyar EU-elnökségről beszámoló előadásában kijelentette: a mai Európát a pesszimizmus, az önbizalomhiány és a bővítéstől való félelem jellemzi, míg Ázsia a takarékosságra és a munkára épít. A  Konrad Adenauer Alapítvány meghívására Németországba érkező kormányfő ezzel indokolta a magyar célkitűzést, mely a Közép-Európa termelési központtá alakítására vonatkozik.

Orbán beszélt a nemzeti költségvetések koordinációjának szükségességéről, melyet az első európai szemeszter szolgál. Ez nem piaci, hanem politikai, gazdasági koordinációt jelent - emlékeztetett a miniszterelnök. Orbán Viktor kiemelte az uniós országok egyoldalú energiafüggőségének csökkentésének és a Nyugat-Balkán EU-csatlakozásának szükségességét is.


 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kerecsen
2011. június 28. 21:56
Azért elgondolkozhatnátok arról, hogy miért báró Hatvany-Deutsch hozta életre a Nyugat című lapot Falk Miksával és miért Széchenyi István a Kelet Népét, amit Illyés Gyula követett... Egy több mint száz éves történet reinkarnációja folyik ma Nyugat, vagy Kelet? Szerintem reálpolitikát kell folytatni és nem ideológiai alapon kell országot vezetni. Velence jó pénzért átfuvarozta a törököket Európába és utána hálaimát tartottak a Szent Márk székesegyházban... Én voltam Kínában és pozitív embereket láttam, pedig az általam gyűlölt kommunista rendszer uralkodik. Nincs fekete-fehér!
huttinger
2011. június 28. 21:48
Például tanuljunk környezetvédelmet Kínától........
HSL
2011. június 28. 19:29
"A politikai munka éltetője minden gazdasági munkának. Ez különösképpen vonatkozik olyan időszakokra, amikor a társadalmi-gazdasági rend gyökeres átalakuláson megy keresztül." Mao Ce-Tung
nick89
2011. június 28. 19:03
Akkor csináljunk mi is egy adó- és vámmentes törvények felett álló Magyar Különleges Gazdasági Övezetet Sanghajban, ahonnan egész Ázsiát elláthatjuk a magyar gazdaság minden termékével (Kalasnyikovval és marihuanával is), hozzunk létre a multikkal együttműködve saját adómentes kiskereskedelmi hálózatot egész Kínában. Az így szerzett bevétel kisebbik részéből meg vásároljuk fel a tönkretett Kína államadósságát mondjuk 20 év múlva. Minta:http://www.monoricenter.hu
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!