Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Feloszlatták az ír parlamentet

2011. február 01. 17:52

Kedden feloszlatta a parlamentet az ír kormányfő. Brian Cowen búcsúbeszédében sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az ország a csőd szélére került.

2011. február 01. 17:52

Brian Cowen kormányfő kedden feloszlatta az ír parlamentet. A miniszterelnök búcsúbeszédében sajnálkozott amiatt, hogy az ország a csőd szélére került. Bejelentette azt is, hogy az új parlament március 9-én ül majd össze. Kormányforrások szerint a választások várhatóan február 25-én lesznek, ám ezt hivatalosan majd az államfő, Mary McAleese jelöli ki.

A miniszterelnök a múlt hónapban veszítette el parlamenti többségét, miután kormány szembesült azzal, hogy a válság következtében az ír bankok a csőd szélére kerültek. Megmentésük az ország bruttó hazai termékének a harmadába került, amit egy megszorító csomaggal kellett kompenzálni.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OrangeOrder
2011. február 01. 23:06
Ja, 2008-ban meg lehetett volna lépni. De így jobb. Az íreket viszont nem nagyon sajnálom (nemcsak a nevem miatt) - a felelőtlen költekezés, a harácsoló, hitelre épített hamis jólét, na ennek a mintaországa bukott meg. Mocsárra várat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!