Barak centrista-cionista frakciót alapít

2011. január 17. 11:01

Ehud Barak volt izraeli kormányfő kilépett a Munkapártból. A jelenlegi védelmi miniszter Shalom Simhon agrárminiszterrel, illetve Matan Vilani védelmi- és Orit Noked kereskedelmi miniszter-helyettessel együtt új frakciót alapít Függetlenség néven.

2011. január 17. 11:01

Ehud Barak jelenlegi védelmi miniszter Shalom Simhon agrárminiszterrel, illetve Matan Vilani védelmi- és Orit Noked kereskedelmi miniszter-helyettessel együtt új frakciót alapít Függetlenség néven. A volt miniszterelnök bejelentette kilépését a Munkapártból - írja a Jerusalem Post.

Az új frakció centrista, cionista és demokratikus lesz - mondta Barak. Eitan Cabel, a Munkapárt volt frakcióvezetője viszont úgy véli: Barakék megsemmisítik a pártot. A Munkapárt kisebbségi partner a Likud vezette kormányban. A múlt héten Daniel Ben-Simon ült ki a frakcióból a függetlenek közé, továbbá a kormánytól is megvonta támogatását.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2011. január 17. 17:14
Egy komoly miniszterelnök volt Izraelben (kívülről nézve) Ariel Sharon tábornok. Nem is tudták az utódlását megoldani...
Honfi-fi
2011. január 17. 17:09
Arccal a naCIONizmus felé. Demokratikusan, persze.
szeekely
2011. január 17. 11:10
Barak sose volt melto utodja Rabinnak. Valahogy mindig ugygondolta, hogy a palesztinok elobb onkent kibelezik magukat, s mikor mar semmi nincs bennuk belulrol, akkor esedezve Izrael ele vonulnak es konyorognek a bekeert. Ez igy nyilvan nem mukodik -- a genetikailag a zsidok testverenek szamito palesztinok sem estek a fejuk lagyara -- es ilyen badarsagot Rabin partjaban nem lehet tovabb kepviselni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!