Politikai gyilkosság Lengyelországban

2010. október 20. 12:09

Lelőtték a Jog és Igazságosság (PiS) párt egyik asszisztensét Lódzban. A gyilkos azt kiabálta, hogy gyűlöli és meg akarja ölni Jaroslaw Kaczynskit, a PiS elnökét - írja a Népszabadság.

2010. október 20. 12:09

Kedd délelőtt egy 62 éves czestochowai férfi behatolt Lódz városában egy EP-képviselő irodájába, és ott megölte Marek Rosiakot, a jobboldali konzervatív Jog és Igazságosság Párt (PiS) képviselőjének asszisztensét. Egy másik képviselői titkár életveszélyes sérüléseket szenvedett. A gyilkost hamar elfogta a rendőrség - írja a Népszabadság.

A büntetlen előéletű férfi azt kiabálta, hogy gyűlöli és meg akarja ölni Jaroslaw Kaczynskit, a PiS elnökét, volt miniszterelnököt. Kaczynski a gyilkosság után az ellene és pártja elleni gyűlöletkampányról beszélt, ami szerinte kiprovokálta a tettet. A politikus további véres eseményeket vizionált. Ezeket szerinte azon kampány váltja ki, amelyet a kormányzó jobbközép Polgári Platform (PO) és a sajtó folytat ellene.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gross
2010. október 21. 01:02
Kaczynski itt valószínűleg rosszindulatúan használja fel egy megbomlott elméjű ember esetét és eme tragikus tettet olcsó politikai célok érdekében. Németországban Schäuble és Lafontaine ellen is merényletet követtek el - egyszerű őrültek, pedig ott igen szolid volt a politikai légkör. Néha sajnos van ilyen. Talán a pápa elleni merénylet is részben ide sorolható, mégha annak komplexebb háttere is volt.
Arma Gedeon
2010. október 20. 14:33
A gyűlöletkampányt Kaczynski indította el, tragikusan groteszk módon egy idióta pont rá kattant be. Szelet vetett, már aratja a vihart.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!