Olaszország
ÉLŐ
Albánia

Bajban van Írország

2010. október 18. 18:46

Írország recesszióval és a GDP 32 százalékára rúgó költségvetési hiánnyal küszködik. Brian Cowen ír miniszterelnök szerint a parlamenti pártoknak össze kell fogniuk - írja a Népszabadság.

2010. október 18. 18:46

A kétezres évek elején robbanásszerű növekedésnek örvendő Íország ma recesszióval és a GDP 32 százalékára rúgó költségvetési hiánnyal küszködik. Cowen kormánya megegyezett az Európai Unióval: 2014-re 3 százalékra csökkenti a deficitet.

A jövő évi költségvetés valószínűleg nagyarányú kiadáscsökkentést és adóemelést egyaránt tartalmazni fog, tehát alapvetően a lakosságra hárítja a válság és a bankok megmentésének terheit. A miniszterelnök tárgyalásokra hívta a Fine Gael és a Munkáspárt vezetőit, ám az esetleges előrehozott választásokon győzelemre számító Munkáspárt vezetője, Eamon Gilmore visszautasított bármiféle megegyezést - olvasható a Népszabadságban.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nomine
2010. október 19. 09:19
térjünk vissza az Írországhoz nekik most egy kicsit rossz, de eddig legalább jó volt 89'-től meg biztos hogy jobb volt mint nekünk gondolom majd mindjárt jön egy igazi 89'-es demokrata és elmondja nekem h miért is jobb itt
crm114
2010. október 18. 18:58
Írország "A" övezet, ezért sohasem fogják az adósságát leminősíteni, ha pedig a továbbra is "investment grade", sőt "prime" kelta tigris végképp fizetésképtelen lesz, akkor majd a legyőzött, bűnös németek pénzéből kimentik :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!