Liberman megzsarolta Netanjahut

2010. augusztus 25. 12:51

Az izraeli kormánykoalícióban feszültség alakult ki a kolóniákon való építkezési tilalom lejárta miatt. A telepesek akár traktoros felvonulással is demonstrálnának.

2010. augusztus 25. 12:51

Avigdor Liberman izraeli külügyminiszter, illetve a ciszjordániai zsidó telepesek vezetői azt kérik: Benjamin Netanjahu miniszterelnök kormánya ne hosszabbítsa meg a kolóniákon való építkezési tilalmat. A moratórium eredetileg szeptember 26-án járna le, ám a Jediót Ahronót nevű lap szerint a kormánykoalícióban nagy viták vannak a jövőben követendő irányvonalról.

A telepesek másik kívánsága, hogy Netanjahu utasítsa Ehud Barak védelmi minisztert pályázatok kiírására a felfüggesztett épületek befejezése kapcsán. Így a telepesek „élete ismét normális módon folyhasson”. A földművesek szeptember 26-kán nagyszabású tüntetéssorozatra készülnek. Ezek kapcsán terveznek „egy hatalmas traktoros felvonulást” is.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
morfondír
2010. augusztus 25. 14:08
Régi magyar mondás: "Kibucnak semmi sem drága!"
advocaat
2010. augusztus 25. 14:05
Amúgy meg, Ergé, tudjóhatnád Te is: ilyenek ezek a zsidókok, na.... Jóáv Blum, aki a magyar Kormánybiztost SZEMÉLYISÉGI JOGI PERREL FENYEGETTE (??!) meg, mert az eljárást és vizsgálatot folytat ellene... Egy , a MEH jogutódjában dolgozó, államhatalmi jogkörökkel bíró kormánytisztviselőt... Ilyen alapon Dr. Kovács Tamás Legfőbb Ügyészt is fenyegethetné, mert a Kp. Nyom. Főügyészség is nyomozik ellene... Csak AKKOR MÁR kommandósok mennének érte.... Persze, mögötte áll Ronald LAUDER, de dr. Budai Gyula mögött, meg OV, az operativitásra is feljogosított Köztársasági Őrezred és az állambiztonság. Alexa Károly ma cikkbe is öntötte a Népszava körüli "gázos" tömörülést, leíró módon, de exact definíciókkal operálva. Íme: http://www.magyarhirlap.hu/velemeny/a_nep_szavaz.html ÜTŐS!!
Babilen Tatarszkij
2010. augusztus 25. 13:56
Iráni nemzeti gárdisták atomfegyverrel támadtak meg békésen szántó-vető izraeli traktorokat a buseri atomreaktor fölött. A traktorosok viszonozták a tüzet, majd visszatértek támaszpontjukra.
vizipipa
2010. augusztus 25. 13:54
Azért nem árt tudni, hogy ez a vita nem stratégiai, hanem taktikai. A kolonizációt az elmúlt évtizedekben már többször felfüggesztették. Átmenetileg, a tárgyalások miatt. Aztán töretlenül folytatták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!