Újabb orosz kém az USA-ban

2010. július 14. 09:35

Ismét kitoloncolt egy kémügyekkel összefüggésbe hozható orosz állampolgárt az Egyesült Államok. Az USA rövid idő alatt immár az oroszok tizenegyedik hírszerzőjét fogja el.

2010. július 14. 09:35

Matt Chandler, a belbiztonsági minisztérium szóvivőjének közleménye szerint a kitoloncolt Alekszej Karetnyikov 2009 októberében érkezett az USA-ba. A kitoloncolást az előző hét folyamán rendelte el egy bevándorlási bíróság, és a közlemény szerint már érvényt is szereztek a döntésnek. Az FBI kémelhárítási osztálya tavaly ősz óta figyelte a 23 éves orosz fiatalembert, aki beismerte, hogy megszegte a bevándorlási szabályokat. Az FBI-nak nem sikerült bizonyítékokat szereznie ellene titkos, vagy érzékeny információk kiszivárogtatásáról.

Az egyre dagadó orosz-amerikai hírszerzési ügy kapcsán tizenegy orosz ügynök ellen emeltek vádat Amerikában, akik közül tízet kémcsere útján toloncoltak vissza hazájukba.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!