Izrael nem kér bocsánatot Gázáért

2010. július 05. 15:04

Avigdor Lieberman izraeli külügyminiszter kijelentette, hazája nem kér bocsánatot a Gázába tartó segélyflotta megtámadásáért, amely során több török civil is életét vesztette. Ankara korábban ultimátumot adott Tel-Avivnak: ha az utóbbi nem fejezi ki sajnálatát, megszakítanak minden kapcsolatot a két állam között.

2010. július 05. 15:04

Nem kér bocsánatot Izrael Törökországtól a Gázába tartó segélyflotta elleni katonai akcióért, közölte Avigdor Lieberman, a zsidó állam külügyminisztere. A több török civil életét követelő májusi támadás óta a két ország közötti kapcsolatok különösen rosszak, a török diplomácia vezetője, Ahmed Davotoglu pedig nemrég kijelentette: hazája megszakít a két ország között minden kapcsolatot, amennyiben a zsidó állam nem fejezi ki sajnálatát hivatalos módon.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
adam
2010. július 05. 15:52
Hirtelen azt hittem hogy a hitgyülis Sándor van a képen... (hogy mik vannak)
komka
2010. július 05. 15:43
A magyar Külügyminisztérium június 1-jén elítélte a Gázai övezet irányába tartó segélyszállító hajók elleni brutális izraeli támadást. Fenntartja-e álláspontját a Külügyminisztérium? Tiltakoztak-e hivatalosan Izraelnél a történtek miatt? Elfogadja-e Budapest azt a képtelen, és minden jogi alapelvvel ellentétes amerikai és izraeli álláspontot, mely szerint Izraelnek kell kivizsgálnia azt a bűncselekményt, amelyet saját maga követett el? Ez év márciusában két izraeli felderítőgép repült be a magyar légtérbe. Akkor kormányzati illetékesek (köztük Szekeres Imre honvédelmi miniszter) azt állították, hogy egy bizottság fogja kivizsgálni a légtérsértés okát. Elért-e bármi eredményt ez a bizottság? Egyáltalán létezik-e, és ha igen, kik a tagjai és milyen eredményekre jutott vizsgálódásai során? Mivel a Fidesz annak idején a berepülések hátterének alapos felderítését ígérte, joggal merül fel a kérdés: szándékozik-e a Külügyminisztérium új vezetése őszintén tájékoztatni a közvéleményt arról, mit kerestek az izraeli felderítő repülőgépek a magyar légtérben?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!