Melegházasságot kötött a leszbikus kormányfő

2010. június 28. 09:46

Életbe lépett Izlandon a homoszexuálisok házasságát engedélyező jogszabály, így rögtön házasságot kötött élettársával Johanna Sigurdardottir, az ország kormányfője.

2010. június 28. 09:46

Hivatalosan is házasságot kötött Johanna Sigurdardottir izlandi kormányfő Jonina Leosdottirral, miután kérelmezték bejegyzett élettársi kapcsolatuk házasságra való megváltoztatását. Sajtóértesülések szerint a szertartást külön ceremónia nélkül tartották meg. 

Vasárnap lépett életbe a szigetországban az egyneműek házasságát törvényesítő jogszabály, amelyet június 12-én fogadott el az izlandi parlament. Johanna Sigurdardottir 2009. februárjában került a kormány élére, ő az első kormányfő, aki nyíltan vállalta homoszexualitását.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kesztió
2010. június 28. 23:10
Szeretnétek ti Izland szintjén lenni – még az Izlandot különösen érintő recesszió ellenére is. Emberi jogokat, demokráciát, civilizációs szintet, életfelfogást, munkamorált, ökologikus gondolkozást tanulhatnátok tőlük. És persze mi is, romániaiak. De mi legalább nem fikázzuk őket...
sky.net
2010. június 28. 19:51
2 agyament vén libsi csirke most aztán húde kifejezte önmagát .( összesen vagy 130 évesek ) ja ... éljen az ifjú pár ... ( ahogy a pap mondta legyetek nagyon boldogok, és ne szurkáljátok egymást a kötőtűvel, úgysincs már sok hátra )
soelmo
2010. június 28. 16:05
Még milyen házasságot köthetett volna?
balbako_
2010. június 28. 15:41
És most Izlandnak jobb? A gazdaság beindul? Ezek az ostobaságok bulvárba valók!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!