Fejre lőttek az izraeli kommandósok

2010. június 30. 15:02

A gázai segélyflotta elleni akcióban kilenc török állampolgárt öltek meg az izraeli kommandósok: hetet több helyen is golyó ért, ötüknek pedig fejlövés oltotta ki az életét - derül ki a törvényszéki orvosi vizsgálatból.

2010. június 30. 15:02

Nem megfékezni akarták az izraeli kommandósok a májusi gázai segélyflotta elleni rajtaütésben a rájuk támadó török aktivistákat, hanem megölni - véli az áldozatok ügyvédje a törvényszéki orvosi vizsgálat alapján. A jogász úgy nyilatkozott: „a jelentésekből világosan látszik, hogy az izraeli erők nem azért tüzeltek, hogy felülkerekedjenek a hajó utasain, hanem hogy végezzenek az aktivistákkal”.

A törvényszéki jelentéseket a francia AFP hírügynökségnek juttatták el az áldozatok családtagjai. Az új információk szerint a kilenc aktivistát összesen harmincegy találat érte, közülük öttel végzett fejlövés és hetüket érte golyó legalább kétszer.

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blogen
2010. június 30. 23:58
Mi a francot vártak! A katona feladata az állam ellenségeinek megsemmisítése. Ha a katona megfékez valakit az végleges. A katona nem rendőr, a rendőr az, aki az állam polgárait védi. A török, a magyar vagy éppen a holland katona is fejbelő, ha rátámadsz.
El Topo
2010. június 30. 20:39
Baromság. Katonák nem lőnek fejre, egyszerűen abból az okból, hogy azt nehéz eltalálni. Aki volt katona, az tudja ezt. Lövészeket mindíg arra képzik, hogy testre célozzanak. Az, hogy esetleg valakit fejlövés ér, aki lövöldözésbe keveredett, hát az pech. Csak a sok baszomadta hippit, aki az életben nem került közelebb néhány kilométernél egy bármiféle konfliktushoz, bármivel meg lehet etetni.
gyuszika
2010. június 30. 18:58
És amikor az izraeliek állításuk szerint palesztin katonai célpontokat vesznek célba, és véletlenül palesztin kórházakat, menekült táborokat találnak el, gyerek, nők betegek lesznek az áldozatok? Az Al Jazeera hírcsatorna nagyon sok ilyen megvágatlan filmet vág be, és sokszor látni csatornájukon amikor megjelenik a horogkereszt és a Dávid csillag köztük egyenlőség jel.
slomovicz
2010. június 30. 17:37
"A gázai segélyflotta elleni akcióban kilenc török állampolgárt öltek meg az izraeli kommandósok" Pontositok. Palesztin volt az istenadta.- Nem török állampolgár! Fejre meg- akkor lövünk, ha ránk is célzott lövéseket adnak le. A kérdés- ami a jogosságot eldönti , hogy volt e a kommandósok között is sérült? Mert ha nem volt - akkor, arányos erőt kellett volna, alkalmazni. mostmár mind1.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!