Újabb merényletek Oroszországban

2010. március 31. 12:30

Dagesztánban a rendőrfőkapitányságon kettős robbantásos merényletet követtek el szerdán. Tizenketten meghaltak csecsenföldi határ közvetlen közelében található Kizljar városában.

2010. március 31. 12:30
A dagesztáni Kizljar városának rendőr-főkapitánysága elleni detonációkban legalább 12 ember, köztük kilenc rendőr halt meg. Információk szerint az első robbanás egy gépkocsit repített a levegőbe a főkapitányság épülete előtt. Az autóban ülő mindkét rendőr meghalt. Ezután fél órával később egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát ugyanott. Ekkor már jelen voltak a helyszínelők és a mentők is: a merénylő maga is rendőregyenruhát viselt. A második detonációkor meghalt a város rendőrfőkapitánya is.

A kettős merényletben összesen 23-an sebesültek meg - közöttük 18 rendőr. Kizljar a csecsenföldi határ közvetlen közelében található, Dagesztánban gyakoriak a terrorcselekmények. Hétfőn a moszkvai metró két forgalmas, belvárosi állomásán egy-egy öngyilkos merénylőnő pokolgépekkel összesen 39 ember halálát okozta.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!