Orosz kommunisták szerint a nácik bűne Katyn

2010. február 13. 11:53

Elégedetlenek az orosz kommunisták a katyni vérengzés megítélésével, állításuk szerint azt mégsem a szovjetek, hanem a németek követték el. Képviselőjük szerint dokumentumokat is hamisítottak a hamis magyarázat alátámasztására.

2010. február 13. 11:53
Viktor Iljuhin képviselő a dumában vizsgálóbizottság felállítását javasolta, állítása szerint olyan dokumentumokat találtak, amelyek azt támasztják alá, hogy a katyni mészárlást a németek követték el. Hozzátette, hogy a meggyilkolt lengyelek hozzátartozói 100 milliárd dollár feletti összeget követelnek peres úton. Felhozta, hogy az amerikai kongresszusi könyvtárban e tárgyban „oroszellenes” kiállítás nyílik.
 
Iljuhin emlékeztetett, hogy Gorbacsov és Jelcin is bocsánatot kértek a lengyel néptől, Vlagyimir Putyin pedig még dokumentumokat is átadott az országnak. Objektív értékelést szorgalmazott a történtekről, állítása szerint a kilencvenes évek elején meghamisították a Szovjetunió Kommunista Pártja központi bizottságának számos dokumentumát.
 
A katyni vérengzést a SZK(b)P Központi Bizottságának politikai bizottságának döntésére hajtotta végre az NKVD, áldozatai a hadifogolytáborokban raboskodó lengyel tisztek és főtisztek voltak. Számukat a becslések 15 és 22 ezer fő közé teszik. A németek 1943-ban fedezték fel az első tömegsírokat a megszállt területeken, Katyn erdeiben.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miloka
2010. február 13. 19:25
Persze hamisították a dokumentációkat. Magukat az áldozatokat is hamisították. S a végén kifejtik majd, hogy az egész eset csak kitaláció, s még maguk a lengyelek sem jól emlékeznek!
balbako_
2010. február 13. 15:03
Már apám is egész életében azt mondta, hogy a kommunista az az állatfajta, aki mindig, minden körülmények közt hazudik. Ha ezt a természettudományos alaptételt elfogjuk, máris érthető és világos ez a lassan száz éves rémtörténet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!