Romániában kérdéses a demokrácia

2010. január 12. 15:59

A Nobel-díjas Herta Müller állítja, hogy figyeli a titkosszolgálat.

2010. január 12. 15:59
Az 1987 óta Németországban élő irodalmi Nobel-díjas Herta Müller a Der Standardnak nyilatkozva elmondta: szülőhazájában járva még ma is érzi, hogy megfigyeli a titkosszolgálat. „Nem ugyanúgy csinálják, mint korábban; halálos fenyegetéseket már nem kapok, de folytatják. A jelek szerint továbbra is érdekük, hogy tudjam: amikor Romániában vagyok, szemmel tartanak” - fogalmazott a romániai születésű írónő.
 
Az oszták lap azon kérdésére, hogy mit jelent ez az ország demokratikus fejlődése szempontjából, azt válaszolta, hogy a demokrácia kérdéses dolog Romániában, a régi rendszerhez tartozó politikai klikkek tagjai pedig továbbra is segítik egymást. A román sajtó a korrupciós ügyek egy részét feltárja, de következmények nélkül, az értelmiséget pedig nem érdekli a diktatórikus múlt feldolgozása és az újra pozícióba került régi káderek figyelése - mutatott rá Müller.
 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
crm114
2010. január 12. 17:15
Tetszik, ahogy H. M. szinte minden nyilvános szereplésekor leckézteti Rumániát.
honphibu
2010. január 12. 16:15
Sebaj Herta! Majd a Székely Szakasz helyrehozza!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!