Kartellgyanú a Google-nál

2010. január 22. 11:07

A Microsoft egyik német leányvállalata panaszolta be az IT-óriást.

2010. január 22. 11:07
A németországi Szövetségi Kartellügyi Hivatal hivatalos vizsgálatot indított a vállalat ellen. Az óriáscég ellen három beadvány érkezett, melyek közül a Microsoft helyi érdekeltségének, a Ciao-nak a beadványát találta megalapozottnak a hatóság.

A Ciao menedzsmentje szerint a Google azért vetett végett egy reklámszerződéssel kapcsolatos tárgyalássorozatnak, mert ők a Kartellügyi Hivatalhoz fordultak. Ez Németországban a kartellügyi szabályok megsértését jelenti. A szabályok szerint ugyan a büntetés akár a Google globális forgalmának 10 százalékát is kiteheti, de szakértők szerint ez valószínűleg nem lesz magasabb néhány millió eurónál.

Az eredeti panaszt egyébként az AdSense reklámrendszerrel kapcsolatban nyújtotta be a helyi Microsoft-bástya. A Szövetségi Kartellügyi Hivatal vizsgálja a Német Újság- és Lapkiadók Szövetségének (BDZV), illetve az Euro-Cities online térképszolgáltató beadványát is. Kay Weidner, a hivatal szóvivője elmondta: a webes konszernt egyelőre nem vádolják a piaci pozícióval való visszaéléssel, viszont mindhárom kérdésben állást kell foglalnia. Ezután következhet a valódi, mélyreható vizsgálat, és a hivatal csak ezután fog véleményt nyílvánítani.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!