H1N1: Vészjósló forgatókönyv Németországban

2009. október 21. 12:13

Egy professzor szerint az új influenza a következő hónapokban 30 millió megbetegedést okozhat és a halottak száma elérheti akár a 35 ezret.

2009. október 21. 12:13
Valóságos horror forgatókönyvvel állt elő az új típusú influenza németországi terjedésével kapcsolatban az ország egyik legnevesebb járványügyi professzora. Adolf Windorfer, az alsó-szászországi tartományi egészségügyi intézet korábbi vezetője - aki jelenleg az Egészségügyi Világszervezet német tanácsadója - egy szerdai interjúban úgy vélekedett, hogy a H1N1 vírus Németországban az elkövetkező hónapokban 30 millió megbetegedést okozhat és a halottak száma elérheti akár a 35 ezret is. A professzor felszólította az ország lakosságát, hogy vegye komolyan az új típusú influenzát és mindenképp oltassa be magát a vírus ellen.
 
Adolf Windorfer az interjúban azt jövendölte, hogy az elkövetkező őszi, illetve téli hónapokban a vírus rohamos terjedésével, a fertőzések számának ugrásszerű megnövekedésével kell számolni. Annak a nézetnek adott hangot, hogy a betegség az elkövetkező időszakban minden bizonnyal az eddigieknél jóval súlyosabb lefolyású lesz. Mindennek alapján pedig nem tartotta kizártnak, hogy a fertőzések száma országos méretben elérheti a 30 milliót, és a betegség 25-35 ezer halottat követelhet. Figyelmeztetett arra is, hogy a megbetegedés súlyos szövődményekkel járhat, és ezek közül első helyen a tüdőgyulladást, valamint a szívizomgyulladást említette.

Ezzel egy időben a Bild olyan felmérést közölt, amely szerint a német lakosság mindössze 12 százaléka van azon a véleményen, hogy egészen bizonyosan beoltatja magát az új típusú influenza ellen. Az országos oltási akció Németországban október 26-án kezdődik. (MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!