H1N1: A német lakosság "másodosztályú" oltóanyagot kap

2009. október 19. 09:54

Botrány tört ki Németországban az új típusú influenza elleni vakcina körül.

2009. október 19. 09:54
Óriási botrány tört ki hétfőre Németországban az új típusú influenza elleni oltóanyag körül. Kiderült ugyanis, hogy a kormány minisztereit, a parlamenti képviselőket és a többi szövetségi hatóság alkalmazottait, továbbá a Bundeswehr katonáit más oltóanyaggal oltják be az új típusú influenza ellen, mint a lakosságot. Az egészségügyi minisztérium a lakosság számára a Pandemrix nevű oltóanyagból rendelt 50 millió adagot, a belügyminisztérium viszont a Celvapan nevű szérumból rendelt 200 ezer dózist a szövetségi alkalmazottak számára. Ez utóbbi nem tartalmazza azt az adalékanyagot, amely szakértők szerint elsősorban felelős a kockázatos mellékhatásokért.

A belügyminisztérium hétfői közleményében nem cáfolta azt az értesülést, amellyel kapcsolatban a sajtó "első-, illetve másodosztályú" oltóanyagról beszélt. A Deutschlandfunk rádióállomás ugyanakkor közölte: a heves felháborodás nyomán Angela Merkel kancellár úgy döntött: háziorvosával a lakosságnak szánt Pandemrix vakcinával oltatja be magát. (MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!