A nyolc között vagyunk!

2009. október 07. 08:40

Magyarország legyőzte Csehországot, a legjobb nyolc közé kerültünk a labdarúgó U20 világbajnokságon.

2009. október 07. 08:40
A csehek ellen 120 perc játék és négy gól után még 12 tizenegyes is kellett, hogy eldőljön: a magyar válogatott jutott az U20-as világbajnokságon a legjobb nyolc közé.

Nyitány gyanánt Présinger szabadrúgásból találta el a külső kapufát, majd a hátvédtárs próbálkozása után Kiss jó huszonöt méterről, hatalmas erővel zúdította a labdát a jobb felső sarokba (1-0). A mind offenzívabb vetélytárs a 26. percben egyenlített: Fabian ment el meglepően akadálytalanul a bal oldalon, élesen középre tett labdáját pedig Vosahlik magabiztosan csúsztatta a bal alsó sarokba (1-1). A fordulás után harcosabbá vált a magyar együttes, mi több, Gosztonyi megmozdulása révén újra vezetést is szerezhetett volna, ám a középpályás emelését a visszaérkező, s mindkét kapu előtt komoly fejjátékot produkáló Vosahlik kibólintotta a gólvonal közeléből.

A rendes játékidőben nem született döntés, következett a hosszabbítás, amelynek elején – 92. percében – szép akciógólt lőttek a csehek. De még nem volt vége: a 99. percben Koman – huszonkét méterre a cseh kaputól – szabadrúgást végezhetett el, s szép mozdulattal a jobb felső sarokba csavart (2-2). Következtek a 11-esek: Gulácsi hármat is hárított, így a magyar válogatott 4-3-mal végződött párbaj végén bejutott a nyolc közé. Itt az olasz válogatottal találkozik.

A legjobb nyolc között az U20-válogatott (NOL)

Magyarország-Csehország- 2-2 (1-1, 2-2, 2-2 ) - büntetőkkel: 4-3
Alexandria, 6000 néző, v.: Subkhiddin Mohd Salleh (malajziai)
gólszerzők: Kiss M. (15.), Koman (98.), illetve Vosahlik (26.), Rabusic (92.)
sárga lap: Simon Á. (27.), Présigner (75.), Balajti (108.), Simon A. (117.), illetve Mazuch (95.), Vosahlik (119.)      
Magyarország: Gulácsi - Dudás (Balajti, 96.), Szekeres, Szabó J., Présinger Ádám - Gosztonyi, Kiss M., Simon Á. (Zámbó, 60.) , Koman - Németh K., Futács (Simon A., 60.)
Csehország: Vaclik - Celustka, Hosek, Lecjaks, Mazuch - Fabian (Zeman, 85.), Marecek, Moravek, Vacha (Reznik, 101.) - Chramosta (Rabusic, 66.), Vosahlik

További keddi nyolcaddöntőkön: Ghána–Dél-Afrika 2-1, hosszabbítás után, Costa Rica–Egyiptom 2-0.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!