Fogy az ellenállás Iránban

2009. június 24. 07:57

Visszavonta a június 12-i iráni elnökválasztás során tapasztalt szabálytalanságok elleni panaszát Mohszen Rezai konzervatív jelölt.

2009. június 24. 07:57

A szavazáson harmadik helyen végzett Rezai arra hivatkozott, hogy a hatóságoknak kevés idejük van a történtek kivizsgálására - tartalmazza az Őrök Tanácsának küldött levél, amelyet szerdán az IRNA hivatalos hírügynökség idézett. A jelölt, aki egykor a Forradalmi Gárdisták parancsnoka volt, hivatkozott az ország politikai, biztonsági és társadalmi helyzetére is, amely érzékeny és döntő szakaszba jutott. Szerinte ez sokkal fontosabb, mint a választások és saját felelősségvállalása mellett a többi ellenzéki jelöltet is önmérsékletre szólította fel.

A két reformpárti jelölt, Mir Hoszein Muszavi volt kormányfő és Mehdi Karubi egyelőre fenntartja keresetét, mely szerint Mahmúd Ahmadinezsád csalással szerezte meg a második elnöki mandátumát jelentő voksokat. (mti)

Őrizetbe vették Muszavi napilapjának több munkatársát (hvg.hu)

Eltűnt egy teheráni blogger (Hírszerző)

A Külügyminisztériumba kérették az iráni nagykövetet (hvg.hu)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!