Woke-program és gyerekek érzékenyítése: egy hete hallgat a McDonald's

2023. augusztus 03. 06:07

Kisgyerekeknek reklámoznak abortusztámogató aktivistát, amerikai belvitákat importálva. A sajtót azonban ignorálták.

2023. augusztus 03. 06:07
Vágvölgyi Gergely
Vágvölgyi Gergely

Amint arról a Mandineren nyolc nappal ezelőtt beszámoltunk, itthon is woke-vizekre tévedt a világ egyik legismertebb gyorsétteremlánca. Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a McDonald’s közismert és népszerű gyermekmenüje mellé immár érzékenyítő kiadvány is jár, amelyben a kicsiknek például egy abortuszlobbistáról mesél a cég, példaképként állítva őt a gyermekek elé (mármint azok elé, akik megszülethettek...). 

A kiadvány az alkotók szándéka szerint Rosa Parks és Gloria Steinem előtt tiszteleg. Parks afroamerikai polgárjogi aktivista volt, a fekete polgárjogi mozgalom egyik legismertebb alakja, aki köztiszteletnek örvend, bár a tematika magyarországi megjelenítésével valójában egy amerikai társadalmi vitát importált a multi. Múlt heti cikkünkben is jeleztük ugyanakkor, hogy Gloria Steinem személye és politikai tevékenysége már jóval megosztóbb: az amerikai újságíró és szociálpolitikai aktivista a feminizmus második hullámának szószólója, óriási energiákat fektet a fogamzásgátlás, mint a nők szabadságának eszközének hirdetésébe és a korlátlan abortusz (az úgynevezett abortuszhoz való jog) népszerűsítésébe és követelésébe. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Mint írtuk, Steinem olyan szervezetekhez adta a nevét azok társalapítójaként, mint például a Női Akciószövetség, a Női Médiaközpont, vagy a Nemzeti Női Politikai Választmány, amelyek fontos szerepet játszanak a (szélső)liberális álláspontot képviselő női politikusok számára végzett adománygyűjtő munkában is. 

Steinem büszkén beszél arról, hogy saját, 22 éves korában végzett abortusza után soha, egyetlen pillanatig sem volt bűntudata megölt magzata miatt. 

Ennek árnyékában meglehetősen visszásnak tűnik, hogy a gyorsétteremlánc most éppen őt állítja példaképként a kisgyerekek elé. A füzet felvezetőjében a kiadó így fordul a megcélzott gyerekekhez: „Hamarosan a világ két rendkívüli emberével találkozhatsz, akik kiálltak a változás mellett! Mindketten reménykedtek, féltek, örültek és szembenéztek a kihívásokkal – de mindkettejüknek volt egy saját álmuk is. A történeteik megmutatják, hogy ha követed az álmodat és hiszel önmagadban, bármire képes leszel!”  

Mindezek után kíváncsiak voltunk arra, miért tartotta fontosnak a hálózat Magyarországon is forgalmazni a kiadványt és miért éppen ezeket az amerikai karaktereket látták szükségesnek bemutatni a gyermekeknek. 

Kérdéseinkkel – amint azt múlt heti cikkünkben is jeleztük – meg is kerestük a McDonald’s illetékeseit – pontosabban a cég PR- és sajtókommunikációját segítő ügynökséget, amelyhez a vállalat magyarországi weboldala irányítja a sajtót. 

Arra voltunk kíváncsiak, mi a kiadvány pontos célja, illetve miért tartották fontosnak az amerikai társadalmi vitákkal kapcsolatos karaktereket a magyar gyerekek számára készült kiadványban bemutatni. 

Megkérdeztük továbbá azt is, nem érzik-e visszásnak, hogy akár 5-8 éves gyerekeknek írnak olyan személyről, aki büszkén vallja, hogy abortusza után semmilyen bűntudatot nem érzett és ma is magzati korban lévő gyerekek abortálására bátorít. 

Múlt héten ígéretet tettünk arra, hogy ha érdemi válasz érkezik a gyorsétteremlánc részéről, azt természetesen közöljük.

A cégnek azonban több mint hét nap alatt sem sikerült választ írnia az egyik legnagyobb magyarországi közéleti lap kérdéseire. Nem csupán érdemi válasz nélkül maradtunk, de egyáltalán, semmiféle válasz, még csak egyetlen sor sem érkezett. A McDonald’s mély hallgatásba burkolózik az érzékenyítő kiadvánnyal kapcsolatban.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Máthé Zsuzsa

Facebook

Idézőjel

Miért kell más kontinensek távoli és átélhetetlen problémáival gyötörni kicsiket?

Nyitókép: Olvasói fotó

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Temeráf
2023. augusztus 03. 14:01
Én minden amerikai terméket bojkottáltam, még a kólát is! Múlt hónapban voltam pesten egy hifi áruházban, hangfalat néztem az új sztereo erősítőmhöz, mondtam az eladónak, hogy amerikait soha! Elsőnek egyből egy amerikait ajánlott nyomjam az anyába! A japán hangfalak annyira szarok, hogy már nincs is, a német elmegy de nem kellett, maradt a két legjobb az angol és a skandinávok! De látva, hogy ezek is mennyire buzulnak, úgy döntöttem építek saját magam! Nem tudok már több százezer forintot kiadni úgy, hogy ne jutna eszembe, hogy milyen útálatos országok ezek!
Ma is bukik a Zorbán...
2023. augusztus 03. 12:31
"ha követed az álmodat és hiszel önmagadban, bármire képes leszel!” Ugye, arra agitálja a gyerekeket, hogy váljanak bolsevistává... Akkor minden rendben, igazat állítanak: a bolsevisták tényleg bármire képesek. És bármire kaphatók. Ezt százmillió megszületett és ki tudja mennyi meg nem született áldozatuk fényesen igazolja.
Hangillat
2023. augusztus 03. 11:58
Lesz-e plasztik nőből kihúzható abortált 'zöld' baba?
hoci74
2023. augusztus 03. 11:36
Körbevenni az épületet,kirakni a táblákat a behajtókra hogy a McDoni technika okok miatt bezárt, menj tovább a BK-hez. Ha azok is bebuzulnak,azokat is zár alá helyezni.. Lehet ezt játszani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!