Woke-vizeken a McDonald's: a Happy Meal menü mellé érzékenyítés is jár

2023. július 26. 12:30

Kisgyerekeknek reklámoznak abortusztámogató aktivistát, amerikai belvitákat importálva.

2023. július 26. 12:30

Érzékenyítő könyvet adott a gyerekmenü mellé a minap a McDonald’s egyik budapesti étterme – hívta fel a figyelmünket olvasónk. A tőle kapott képek tanúsága szerint a kiadvány Rosa Parks és Gloria Steinem előtt tiszteleg. 

Parks afroamerikai polgárjogi aktivista volt, a fekete polgárjogi mozgalom egyik legismertebb alakja, aki azzal, hogy 1955-ben a buszvezető utasítása ellenére sem volt hajlandó átadni helyét egy fehér utasnak, hatalmas polgárjogi tiltakozáshullámot váltott ki. 

Gloria Steinem jóval megosztóbb figura. Míg Parks valószínűleg az elmúlt évek amerikai belpolitikai woke-vitái miatt került az érzékenyítő kiadvány címlapjára, Steinem már sokkal földrajzi értelemben sokkal tágabb politikai küzdelmek szimbóluma. Az amerikai újságíró és szociálpolitikai aktivista a feminizmus második hullámának szószólója. Olyan szervezetek társalapítója, mint a Női Akciószövetség, a Női Médiaközpont, vagy a Nemzeti Női Politikai Választmány. Lelkes hirdetője a fogamzásgátlásnak és az abortusznak, büszkén beszél arról, hogy saját, 22 éves korában végzett abortusza után soha, egyetlen pillanatig sem volt bűntudata megölt magzata miatt. (Szürreális módon a gyorsétteremlánc most kisgyerekek elé állítja őt példaképként.) 

 

A McDonald’s érzékenyítő kiadványa a cég Kis emberek, nagy álmok című sorozatának részeként jelent meg, magyar címe pedig Én is kiállhatok a változás mellett. 

A gyerekek a kiadványban QR-kódot is kapnak, amit okoseszközzel beszkennelve „a változás támogatásának útjára léphetnek”. 

A füzet felvezetőjében a kiadó így fordul a megcélzott gyerekekhez: „Hamarosan a világ két rendkívüli emberével találkozhatsz, akik kiálltak a változás mellett! Mindketten reménykedtek, féltek, örültek és szembenéztek a kihívásokkal – de mindkettejüknek volt egy saját álmuk is. A történeteik megmutatják, hogy ha követed az álmodat és hiszel önmagadban, bármire képes leszel!” 

 

Kérdéseinkkel az ügyben megkerestük az étteremlánc magyarországi képviseletét is. Ha kérdéseinkre érdemi választ kapunk, arról tájékoztatjuk Olvasóinkat.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Fotók: Olvasónktól

 

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kriszta67
2023. július 30. 16:06
Miért nem tiltják meg a multiknak az ilyen társadalommérnökösködést? Amelyik nem éri be annyival hogy profitot termelhet itt, az takarodjon haza.
helvetia
2023. július 30. 14:19
Elképesztő ez a nyomulás! Mit tud fölfogni egy pár éves gyerek ezekből az irományokból? Talán inkább ez is a fiatal szülőket érzékenyíti!
Pelso j.
2023. július 26. 20:29
T.Péter@ Így van, olvastam régebben én is. https://g7.hu/vallalat/20190318/mostantol-nem-ehetsz-ugy-big-mac-et-hogy-abbol-ne-reszesuljon-a-ner/ A ner-ben a pénznek nincs szaga. Meg önmaguknak sem.
rasdi1
2023. július 26. 18:28
Mivel ebben az "új üzemmódban" nincs lehetőség kiegészítésre, javításra, így írom le, hogy most már 78 évesen egyszer sem jártam McDonalds'ben. Sem itthon, sem külföldön.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!