Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Visszatérő lidércnyomás

2023. július 20. 07:06

2023. július 20. 07:06
Orbán Balázs
Orbán Balázs

Egy rémálomnál csak az rosszabb, ha kiderül: nem is álomról van szó, a minket körülvevő lidércnyomás maga a valóság. Ilyen valóra vált rémálom volt Magyarországon a megvalósult kommunizmus, annak minden évtizedével. Szerencsére sem az álombéli, sem a valódi rémképek nem tartanak örökké. Negyven év múltán úgy hagytuk magunk mögött az elnyomást, mintha börtönből szabadultunk volna.

Mi, magyarok és közép-európaiak, az egykori keleti blokk országai azzal a bizonyossággal élhettük életünket, hogy a kommunizmus tényleg összeomlott, már csak történelem, s bizonyosan nem tér vissza. De aztán telt az idő, és azt kellett látnunk, hogy az eszme, ami nyomorba döntötte fél Európát, mégis képes visszatérni.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lhotx
2023. július 21. 21:34
S ezentúl én is CSAK ELŐFIZETÉSSEL VAGYOK ELÉRHETŐ. A Mandiner pedig nem fizetett elő rám. Agyő!!
bölcsuhú
2023. július 20. 10:47
A gulyáskommunizmus évtizedei eltompították a rendszer iránti ellenérzéseket s a lakoság jelentős része félt a bekövetkező változásoktól, amelyeknek a hasznát jóformán csak 2010-től kezdte élvezni is (miután 1998-2002 közt csak belekóstolt). DE egy részük még mindig a 89-előtti életet sírja vissza. Ők támogatják azokat a szavazataikkal akik rájátszanak a nosztalgiájukra. A rendszerváltáskor még csak gyerek, vagy meg sem született generációknak meg nincs összehasonlitási alapja, viszont rendkivül hiszékenyek és motiválatlanok, elhülyithetők nyugati délibábokkal. Ami a tüntetéseken való részvételükön i megmutatkozott. A rendszerváltás a zsigeri indulatokra rendkivül hajlamos feminista frusztrációkat is napvilágra hozta, kvótákat és + jogokat követelve maguknak s ennek a káros hatása a társadalom minden részében és tevékenységében érezhető. DE főleg a politikában! A piaci kofa stílus majd minden ellenzéki női politikusra jellemző. DE akár az EP-re vagy a nyugatiakra is.
gyzoltan-2
2023. július 20. 07:31
"Negyven év múltán úgy hagytuk magunk mögött az elnyomást, mintha börtönből szabadultunk volna." -a formák újak, de mintha a lényeg maradt volna... Rendszer, avagy generáció váltás történt..?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!