Tankszörnyeteget videóztak Oroszországban, nem tudjuk, mi ez (VIDEÓ)

2023. június 28. 06:06

A T-72-es típusváltozata lehet, amit kegyetlenül megbuheráltak.

2023. június 28. 06:06
null

A világ egyik legnépszerűbb tankjából, a T-72-esből csak Oroszországban több tucat típusváltozat áll szolgálatban, írja a Portfolio, ugyanakkor ezeket általában könnyen fel lehet ismerni. Hangsúlyozzák: ez nem az az eset. Szerintük a Twitteren nemrégiben megjelent felvételen is T-72-es látható, és nagy valószínűséggel valamilyen B variáns, azt azonban,

hogy mi is történt a páncélossal, nehéz megtippelni.

A videón látni, hogy a harckocsi tornyát minden irányból megtoldották valamivel: a torony hátulján, a löveg mellett a torony elején és a torony tetején is láthatóak furcsa extrák. A torony tetején valószínűleg egy köznyelvben madárkalitkaként elterjedt kiegészítő páncélzat látható, mely a fentről támadó tankelhárító rakétákat hivatott megállítani – írják.

Íme, a videó:

A többi kiegészítés jóval érdekesebb kérdés, teszik hozzá. A Portfolio szerint a torony hátuljára szerelt extra doboz rendeltetése lehet, hogy a fentről érkező támadásoktól védje a motorteret, ugyanakkor ez nem magyarázza azt, hogy mit keres a löveg mellett az a két másik valami. Valószínű, hogy a torony sziluettjének ilyen átalakításával az orosz csapatok egy olyan,

nyugati harckocsikra emlékeztető hasonmást akartak megalkotni, aminek a segítségével a katonák gyakorolhatják az ilyen fegyverek felismerését.

Leszögezik: az Egyesült Államok hadereje is használ hasonló célra szovjet tankokat.

Nyitókép: Twitter

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. június 28. 17:48
A P-1000 Ratte a tankszörnyeteg. 39 méter hosszú. 14 méter széles. 11 méter magas. 1000 tonna.
BAJA
2023. június 28. 16:15
homebrew
paperfellow
2023. június 28. 14:15
Ez a variáns már csőgörénnyel támad!
dezodor
2023. június 28. 13:45
"hogy mi is történt a páncélossal, nehéz megtippelni." Hogy titeket szopassanak. A ruszkik óriásiakat röhögnek otthon, hogy a nyugati közvélemény egy hétig csak azon fog vitázni, mi lehet ez ? Nyicsevó. A 72-es toronyra felhegesztettek pár üres vasdobozt egy műhelyben, aztán ki a sztyeppére, dróvideó aztán föl a twitterre :D :D Már a szovjet időkben is csináltak ilyen barkácsmunkákat repülőkön, páncélosokon mert istenigazából unatkoztak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!