Medvegyev: Kizárt a párbeszéd, nincs visszatérés a háború előtti időkhöz

2023. június 03. 14:15

A volt orosz elnök szerint Oroszország nem húz Európához többé.

2023. június 03. 14:15
null

„Képzeljük el az elképzelhetetlent, hogy a Szovjetunió az 1940-es évek végén összeomlik, majd Oroszország új vezetése kijelenti, hogy a háború a németekkel igazságtalan volt, hogy Hitler rezsimje ártatlanul szenvedett, és sürgősen békét kellene kötni vele. Világos, hogy mi lett volna az ilyen torzszülöttekkel. A szovjet nép szörnyű háborújának és a halottainak emléke minden családban friss volt: a helyzet nagyon hasonló, annak ellenére, hogy a lakosság háborúban való részvétele eltérő mértékű” – írja többek között Medvegyev a Telegramon.

Az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese szombaton kifejtette: minden olyan orosz politikai vezető, aki próbálná megváltoztatni az ország politikai nézeteit, árulónak lesz bélyegezve, vagyis nincs visszatérés a „háború előtti” időszakhoz.

„Biztosan mondhatom: Nincs visszatérés a »fényes« európai múlthoz számukra. És nem csak azért, mert nem szeretnek és nem várnak minket ott.

Vezetők, pártok, kormányok jönnek és mennek, ám az emlékek és értékek, amik vérré váltak, nagyon hosszú ideig fennmaradnak. Évtizedekig, néha évszázadokig. Ezeket semmilyen új vezető – függetlenül attól, hogy milyen politikai erőt képvisel – nem tudja megváltoztatni” – írja Medvegyev.

Nyitókép: Dmitry Astakhov / SPUTNIK / AFP

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik