Prigozsin: A védelmi minisztérium azzal fenyeget, hogy hazaárulással vádolja meg a Wagnert, ha kivonulunk Bahmutból

2023. május 09. 17:25

A Wagner-vezér azt is kijelentette, hogy az orosz hadsereg egységei a magas rangú katonai parancsnokok „buta” és „kriminális” parancsai miatt elhagyták állásaikat a kelet-ukrajnai városban.

2023. május 09. 17:25
null

„Nem akarom tönkretenni a Győzelem napját, de még mindig nem kaptunk lőszert” – mondta Jevgenyij Prigozsin hétfő esti videójában.

Az orosz zsoldosvezér kedden aztán arról beszélt a Telegram-csatornáján, hogy levelet kapott az orosz védelmi minisztériumtól, amiben azzal fenyegették, hogy hazaárulással vádolják meg a zsoldosait, ha kivonulnak a nyár óta ostromlott Bahmutból.

A Wagner-vezér azonban itt nem állt meg: azt is kijelentette, hogy az orosz hadsereg egységei a magas rangú katonai parancsnokok „buta” és „kriminális” parancsai miatt elhagyták állásaikat a kelet-ukrajnai városban. „A katonáknak nem szabad meghalniuk a vezetésük abszolút ostobasága miatt” mondta. 

Prigozsin szerint az ukrán erők jelenleg Bahmutban „bontják az oldalakat”, miközben a közeli Zaporizzsjában is átcsoportosítanak, hogy megindítsák a régóta várt ellentámadást. „Teljesen világos: az ellentámadás a helyszínen lesz, nem a televízióban” – figyelmeztetett Prigozsin, aki szerint a Wagner egyelőre nem hagyja el Bahmutot. „Küzdünk, aztán majd kitaláljuk” – mondta.

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vajda
2023. május 10. 04:09
Fideszes elvtársak, nagy a csend mostanában Bahmut körül. A napokban nem zárták körül/foglalták el muszka elvtársaitok? Ne hagyjatok minket aggódni.
gacsat
2023. május 09. 19:50
Minden zenésznek a helyszinek kiosztják a sasbehívót, oszt nyóc. Prigozyinnak először.
budihazi gabriellák
2023. május 09. 19:11
Előre az utolsó prizsók náciig:DD
jánosbácsi
2023. május 09. 18:49
Maradjatok ott jó helyen vagytok .:D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!