„Megnyerő volt kedvessége és műveltsége” – ezért vett részt Vágó István temetésén Pokorni Zoltán

2023. május 19. 12:11

Vágó még azt az „ódivatú felfogást vallotta, miszerint a politika arra való, hogy problémákat oldjunk meg” – fogalmazott Hegyvidék polgármestere.

2023. május 19. 12:11
null
Konopás Noémi

„Akkor is elmentem volna a temetésére, ha nem jószándékú, korrekt képviselőnek ismertem volna meg, mert azt gondolom, hogy így van helyén: a polgármesternek ott a helye a kerületi képviselő temetésén.

– mondta lapunknak Pokorni Zoltán, a Hegyvidéki Önkormányzat polgármestere, miért vett részt a médiaszemélyiség temetésén. Hozzátette: korrekt, sőt kifejezetten jó kapcsolatot ápolt Vágóval, aki még azt az „ódivatú felfogást vallotta, miszerint a politika arra való, hogy problémákat oldjunk meg”.

„Vágó István munkájára semmilyen módon nem nyomta rá a napi pártpolitika bélyegét” – hangsúlyozta. Pokorni Zoltán szerint pedig az, hogy Vágó az ellenzékiek közül egyedüliként egyéni körzetben tudott győzni a kerületben, rendkívüli.

„Megnyerő volt kedvessége és műveltsége, ami a többi képviselő számára is rendkívül rokonszenvessé tette őt” – hangsúlyozta a polgármester. Pokorni elmondása szerint kapcsolata Vágóval inkább kollegiális volt, mint baráti, de „rokonszenveztek egymással”. „Azért két különböző politikai családhoz tartoztunk, ő ellenzéki képviselő volt, de mindig korrekt volt, és azt gondolom a politikában ez a legnagyobb dicséret. A magánbeszélgetésekben kifejezetten barátságos és normális volt” – méltatta Vágót Pokorni, hozzátette:

Nyitókép: MTI Fotó: Kallos Bea

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik