Erődemonstráció: óriási, atommeghajtású amerikai anyahajót küldtek az oroszok szomszédjába

2023. május 25. 14:03

A legdurvább hidegháború óta nem merészkedtek ilyen közel Oroszországhoz, most a hatalmas USS Gerald Ford befutott a kikötőbe; Moszkvában eléggé idegesek.

2023. május 25. 14:03
null

„Várható volt, hogy így reagálnak” – legyintett Jonas Gahr Støre norvég miniszterelnök a felvetésre, hogy Moszkva provokációnak tekinti majd a háromszáz méternél is hosszabb csúcsmonstrum, az amerikai illetőségű, atommeghajtású USS Gerald Ford megjelenését Norvégiában.

És valóban, az oslói orosz nagykövetség szűkszavúan tiltakozott is ellene „szükségtelen és ártalmas erődemonstrációnak” nevezve a történteket; Norvégiának ugyanis a sarkvidéken mintegy 200 kilométernyi közös határszakasza van Oroszországgal.

A kölcsönös provokatív hadgyakorlatok és egyéb kóstolgatások sem ritkák a két ország között.

A hatalmas hadihajóról 75-nél is több repülő lehet képes felszállni, és saját rakétái is vannak, fedélzetén 2600 tengerész szolgál.

A monstrum közös hadgyakorlatokat végez a norvég hadsereggel, a környékéről kitiltották a civil hajókat, felette repüléstilalmi övezetet alakítottak ki.

Nyitókép: kivágás a videóból

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hekimeki
2023. május 26. 08:10
És???? NEM az számít, hogy mekkora ha baszogassátok a medvét akkor az oroszok azt is belibeverik mindegy mekkora :)))) Minél nagyobb ugye annál nagyobbat esik:))))
Bitrex®
2023. május 26. 05:56
Minél nagyobb szarban a dollár és az USA pénzügyi helyzete, annál több fegyverrel fenyegetik Európát, az oroszokat. A DS zsidajai izmoznak még egyet. Bidé bácsinak meg szokás szerint fingja nincs arról, hogy Norvégia, Normandia vagy Norfolk. Csak a kék vonal mentén közlekedjen, akkor nem lesz baj.
nempolitizálok
2023. május 25. 16:54
Az oroszok már tudják hogyan tudna elsüllyedni.
Akitlosz
2023. május 25. 16:46
Azért északon provokál Amerika, mert a Fekete-tengerre tilos amerikai repülőgép anyahajóknak behajózniuk a Monroe egyezmény értelmében. Törökország köteles lenne megakadályozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!