Halott férfi mellett sétálgattak a járókelők Debrecenben

2023. május 23. 12:49

Fényes nappal, a nyílt utcán halt meg egy középkorú férfi.

2023. május 23. 12:49
null

A Haon.hu arról ír, hogy Debrecenben fényes nappal, a nyílt utcán halt meg egy középkorú férfi, az emberek nagy része pedig segítségnyújtás nélkül sétált el mellette. Az újság egy helyi lakost idézett, aki felháborodva posztolta a város Facebook-csoportjába, hogy milyen szívtelen emberek élnek a városban.

A lap szerint egy hajléktalan férfi lett rosszul, majd összeesett az utcán. Hozzátették:

„Sajnos senki nem állt meg rajtam kívül megnézni, hogy jól van-e. Egy néni jött még oda, amikor a mentőt hívtam ki, hogy tud-e segíteni” – idézte a nőt a lap.

A hírportál felkereste az Országos Mentőszolgálatot is, akik az alábbi tájékoztatást adták: „A helyszínre riasztott mentőegységeket egy középkorú férfi rosszullétéhez riasztották, akit sajnos az újraélesztési kísérlet ellenére nem sikerült megmenteni”.

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTVA / Bizományosi: Juhász Gábor

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hyazinth
2023. május 23. 14:12
Ha a halott ember sétálgatott volna a járókelők mellett, talán feltűnt volna nekik valami.
Burg_kastL71-C
2023. május 23. 09:55
A hajléktalan, 0-24-ben ránézésre egy állandó rosszullét, persze különböző fázisokban. Ha az a hír járja, hogy arcon bokszolják a mentőst, akkor ki az aki esetleg odamegy hozzájuk segíteni ? Ez az alapja a tovább sétálásnak...
Nozi03
2023. május 23. 09:27
Biztos van erre valami okos pszichológiai magyarázat, hogy hasonló esetben miért nem érzi szinte senki sem a magáénak a problémát, a felelősséget. Aztán az is ott van, hogy ha mondjuk egy kismama lesz láthatóan rosszul, esetleg egy jól öltözött ember, akkor valószínűleg többen is megállnak segíteni, egy hajléktalan esetében meg, előítéletek na, az élet igazságtalan.
Hessami Ahmoud
2023. május 23. 09:24
magyaros közöny
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!