Példastatuálás: felrakta a lábát Nancy Pelosi asztalára, súlyos börtönévekre ítélték

2023. május 25. 11:11

Emlékezetes, a fotójáról híressé vált idős férfi a Capitolium ostroma idején jutott be az akkori képviselőházi elnök irodájába, ahol egy otthagyott üzenetben le is kurvázta a politikust.

2023. május 25. 11:11
null
Veczán Zoltán
Veczán Zoltán

Az amerikai elnökválasztást követő zavargások idején, pontosabban a Capitolium 2021. január 6-i ostroma alkalmából tűnt fel a hatvanéves Richard Barnett – becenevén Bigo –, akit januárban az esküdtszék már nyolc vádpontban bűnösnek talált. Most szerdán kirótták az ítéletet: négy és fél évet kapott – adta hírül a CNN.

A bírósági dokumentumok alapján január 6-án Barnett 10 percet töltött Nancy Pelosi akkori képviselőházi elnök irodájában, ezalatt

  • feltette a lábát a politikus asztalára,
  • rövid levélben üzent neki („hé, Nancy! Bigo itt járt, [te] ribanc”), továbbá
  • elvitt egy fejléces borítékot,
  • amit később trófeaként mutogatott a fotók tanúsága szerint, s
  • mindezalatt egy sokkolópisztolyt viselt magánál

Egyszóval felelősségteljesnek nehezen lett volna nevezhető a magatartása. Ugyanakkor védelmére több dolgot is felhozott, jelesül, hogy

  • valójában csak a vécét kereste, ekkor talált rá Pelosi irodájába, ahová mások lökték be, illetve kopogott is 
  • nem is azt írta, hogy „bitch”, hanem egy enyhébb, szlengesebb verzióját akarta leírni (ezt sem sikerült, a „biatch” helyett „biatd” díszeleg a levélen)
  • a lenyúlt fejléces boríték ügye pedig nem lopás, mert otthagyott cserébe egy negyeddollárost.

A tárgyalás során nem tanúsított megbánást, ami a lap szerint hatással volt az ítéletre is, mondván, „azt akarják, hogy lelkiismeret-furdalást érezzek olyan dolgok miatt, amelyeket nem tettem meg. Nyilvánvalóan fellebbezek az ügyben”; azért viszont bocsánatot kért, hogy dühöngött aznap.

Az ostrom egy másik, talán még ikonikusabb figurája, a bölénysámán – aki kapcsán egy felvétel miatt gyanú merült fel, hogy maguk a rendőrök engedték be az épületbe –, polgári nevén Jacob Chansley eredetileg 42 hónap börtönbüntetést kapott.

Hoppá: szó sincs felkelésről, a rendőrség engedte be a QAnon sámánt a Capitoliumba (VIDEÓ)

Meglepő fordulat a Capitolium „ostromának" ügyében: a biztonsági kamerák felvételeire támaszkodva, a Fox News azt állítja, hogy a hírhedt QAnon Sámánt nemhogy rendőri ellenállás nem hátráltatta a Capitoliumba való bejutás során, hanem a rendőrök kifejezetten segítettek neki, mutatták neki a megfelelő utat, ellenőrizték számára az ajtókat.

Nyitókép: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szodabár
2023. május 25. 13:12
Rosszul,csinálta, mert a libshit banya nyakára kellett volna rátenni a lábát.
csulak
2023. május 25. 12:38
csak a baloldaliaknak szabad buntetlenul randalirozni
figyelő4322
2023. május 25. 12:31
Nem tudom, miről beszél a cikk. Egyáltalán nem volt OSTROM a Capitoliumnál. Senki nem ment be/ nem tört be erőszakkal. Akik bementek, azokat beengedték az őrök. Tucker Carlson a Képviselőház elnökének segítségével megszerezte a videót arról a napról, az pedig be is bizonyította ezt.
MyOp
2023. május 25. 12:07
Nem csoda a szigor, hiszen arra az asztalra rakta a lábát, ahonnan rendszerint Pelosi asszony átlagnál nagyobb csíkokat szokott felszívni, majd púderes orral mutatkozik a nyilvánosság előtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!