Hátat fordítana az EU a Barátság vezetéknek

2023. május 15. 10:24

A Bloomberg információi szerint az Európai Unió arra készül, hogy formálisan is leállítsa az olajszállítást a Barátság vezetéken keresztül.

2023. május 15. 10:24
null

Az Európai Unió arra készül, hogy formálisan is leállítsa az olajszállítást a Barátság vezetéken keresztül Németország és Lengyelország felé –számol be erről a Bloomberg. Az amerikai gazdasági lap szerint a két ország már korábban közölte, hogy

nem vásárol orosz kőolajat, a lépés csak szimbolikus lenne.

Az uniós szankciók alól jelenleg Magyarország, Csehország és Szlovákia mentesül, akik a vezeték déli ágán kapják az olajat, és ez most sem változna. A javaslat az EU Oroszország elleni 11. szankciós csomagjának része lenne, mely tartalmazná azt a szabályozást, amely lehetővé tenné, hogy a Barátság vezetéken keresztül kazahsztáni olajat vásároljanak egyes tagállamok.

Nyitókép: AFP / Kisbenedek Attila

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2023. május 15. 22:31
ja, amerikai utasításra... köcsögök!
LancelotDuLac
2023. május 15. 21:46
Fel akarták robbantani az ukránok a barátság kőolajvezetéket? XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD seggfej Mandi ekkora kamut!!!!!!!!!!!!!! https://youtu.be/GAfMtI-EAq8
Obsitos Technikus
2023. május 15. 21:20
"a két ország már korábban közölte, hogy nem vásárol orosz kőolajat" Jó, de ez konkrétan hazugság.
hakos
2023. május 15. 20:38
Igen, inkább Indián és tengeren keresztül hozatják ugyanazt az olajat, mert úgy környezetkímélőbb és az ukránok sem tudnak transzportdíjat kérni érte.... :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!