„Kérlelhetetlen volt és sokszor haragos: értünk haragudott” – reakciók Vágó István halálára

2023. április 29. 11:02

A közösségi oldalakat elborították a megemlékezések.

2023. április 29. 11:02
null

Ahogy írtuk, Gyurcsány Ferenc a közösségi oldalán osztotta meg, hogy váratlanul elhunyt Vágó István. „A tényekért, a tudományért, a rációért és a szabad, európai Magyarországért folytatott küzdelmét mostantól nélküle kell folytatnunk” – írta többek között a DK elnöke. A halálhírre azóta politikusok és megmondóemberek is reagáltak, alább ezekből szemezgetünk.

– írja Karácsony Gergely főpolgármester.

„Remek televíziós, nagyműveltségű kolléga, akit gyászolok. István, nyugodj békében!” – írja Rónai Egon műsorvezető.

Pikó András józsefvárosi polgármester így emlékezett: „Műveltsége és szakmai intelligenciája az akkori fiatal újságírók számára, akik között ott voltam én is, vitathatatlan volt. Lehetett tőle tanulni. Lehetett vele vitatkozni is, és sokszor kellett is. Mert ha valamiben meggyőződött, legyen az tudás, világnézet vagy politikai álláspont, amellett őszintén és teljes lényével állt ki. (…) Nem akart mindenkivel jóban lenni – köszönöm, hogy mi mindig jóban voltunk és maradtunk”.

Kálmán Olga csak fűzött hozzá: „Nincsenek szavaim.”

„Öregkorára a DK politikusaként, Gyurcsány egyik legodaadóbb híveként időnként, sőt valójában szinte mindig olyan benyomást keltett, mint aki elvesztette a józan eszét, de most végre megpihenhet”

– posztolta Apáti Bence.

Deák Dániel ezt írja: „Nem a mi politikai közösségünkhöz tartozott, ugyanakkor vitathatatlan tény, hogy a magyar közélet egyik legmeghatározóbb alakja távozott személyében.”

Somogyi Zoltán így fogalmaz: „Vágó István, akivel szinte soha nem értettünk egyet, néha idegesítő is volt ez, de mindig lehetett vele vitatkozni, és mindig tisztelte a vitapartnerét. Nem hazudott, az igazság keresése mindvégig belső mozgatója maradt. Többször voltunk közös műsorban, egyszer-kétszer a lakására is meghívott egy kávéra (nagyon közel laktunk egymáshoz). Mindenről értesült volt, mindig cigarettafüst volt körülötte. Ezer nyelven beszélt. Gyászollak, István! Szörnyű, hogy egyszer mindenki elmegy.”

Nyitókép: YouTube

Összesen 319 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZperXXL
2023. április 30. 13:50
Vágó nagyképű, agresszív f@szkalap lett élete kétharmadára, aztán úgy is maradt a végéig. Ha nem hal meg, senki meg nem botránkozna ezen a kijelentésen, de így... ha kimondjuk a nyilvánvalót, jön a libernyák tábor megkövezési hadjárata.
visszapattano79
2023. április 30. 01:22
Bár nem voltam oda Vágó Istvánért, mégis megrendített a halálhíre. Mind gyarlók vagyunk, nem hiszem, hogy ő sokkal gonszabb lett volna, mint sok embertársa itt e földön. Én azért sajnálom ezt az embert, de minden embert sajnálok, aki ateistaként hal meg. Én azért imádkozom még érte, mert bár a saját élete alapján a mai nappal elpuszult, semmivé lett, bizony ma neki is meg kellett jelennie az Ítélőszék előtt. Akármilyen ateista is volt, ma rájött, hogy sajnos az életéből egy nagyon fontos és szép dolog kimaradt: Isten! Istentelenül élni majd meghalni viszont a legszomorúbb, legtragikusabb dolog, amit el tudok képzelni... :( Uram, kérlek bocsásd meg elhunyt István testvérünk hitetlenségét, és minden bűnét. Mutasd meg magad neki, ahogy Tamásnak is megmutattad annak idején, aki ismert téged, látott is téged, mégsem hitt addig, amíg sebeidet fel nem fedted neki. Kérlek, vedd magadhoz lelkét, és majd támaszd fel őt a végítélet napján! Ámen!
krampus
2023. április 30. 00:28
"ertunk haragudott". Ez mint a csengofrasz idejen: "Erted jottunk elvtars, nem ellened!".
EX - Terminátor
2023. április 30. 00:10
Kajánkodni nem fogok, és azok után amit művelt? Jobb ha csöndben maradok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!