Vádat emeltek a szentpétervári robbantás gyanúsítottja ellen

2023. április 04. 17:56

A nő ellen halált okozó, szervezett csoport által elkövetett terrorcselekmény címén emeltek vádat.

2023. április 04. 17:56
null

Mint arról a Mandiner is beszámolt, hétfőn őrizetbe vették Darja Trepovát, a vasárnap Szentpéterváron elkövetett robbantásos merénylet gyanúsítottját. A nő ellen kedden halált okozó, szervezett csoport által elkövetett terrorcselekmény címén vádat emeltek.

A merényletben életét vesztette Vladlen Tatarszkij haditudósító, további negyven ember pedig megsebesült. Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) sajtószolgálata szerint Trepovát robbanószerkezet szervezett csoport általi illegális továbbítása címén is megvádolták. A robbanás helyszínén és időpontjában készült videofelvétel tanúsága szerint egy mellszoborba rejtett pokolgép lépett működésbe, amelyet a vádlott adott át Tatarszkijnak.

Az orosz Nemzeti Terrorellenes Bizottság (NAK) szerint a haditudósító meggyilkolását az ukrán különleges szolgálatok tervelték ki, a szabadságvesztésre ítélt Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus alapította Korrupcióellenes Küzdelem Alapítvánnyal (FBK) együttműködő „ügynökök” bevonásával.

Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese kedden a Telegram-csatornáján ígéretet tett, hogy a merényletek elkövetői nem fogják elkerülni méltó büntetésüket, és sajnálkozását fejezte ki, amiért egyelőre nem éri el az igazságszolgáltatás azokat, akik pénzelik és irányítják őket.

(MTI)

***

*** 

Nyitókép: MTI/EPA/Anatolij Malcev 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
390 ft
2023. április 05. 08:46
Kötelet neki.
need-info
2023. április 04. 19:40
Várnak rá a híresen kegyetlen orosz börtönök. Megérdemli!
Veerita
2023. április 04. 18:40
20 ezer rubelt, azaz kb 89 ezer forintnyi osszeget kapott a "munkaert".
Gèbi
2023. április 04. 18:23
Biztosan megérte szegénynek hogy most az élete hátralévő részét egy Fekete Delfin szintű intézményben töltheti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!