Resperger az ukránok nagy tavaszi hadjáratáról: Ha elkezdték már az offenzíva megtervezését, azt újra kell kezdeniük (Videó)

2023. április 18. 16:00

A szakértő szerint is nagy kérdés, mi lesz azután, hogy Amerikából kiszivárogtak a támadás részletei.

2023. április 18. 16:00
null

Resperger István ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katonai Nemzetbiztonsági Tanszékének vezetője az InfoRádió Aréna című műsorában úgy fogalmazott, valamilyen művelet egészen biztosan lesz, még ha nem is hadjárat. Állítása szerint a dokumentumok kiszivárgása megváltoztatta az ukrán tervezési feltételeket. 

Resperger István szerint a bahmuti vérszivattyú után, amennyiben a talajviszonyok és a további lőszerszállítmányok lehetővé teszik, valamelyik irányba biztosan lesz egy ukrán ellencsapás. A biztonságpolitikai szakértő a kiszivárgott dokumentumokat nem nevezné haditervnek és állítása szerint, mivel az oroszok belenyúltak, biztosan tele van dezinformációval. 

Szavai alapján ez egy szokásos felsővezetői tájékoztató jelentés, amely elemzi a helyzetet, hogy mennyi segélyt kapott Ukrajna, milyen csapatkiképzéseket kaptak, milyen eszközeik vannak, valamint megjelölték azokat az irányokat, ahol lehet mozgatni a nehéztechnikát.

– közölte az NKE tanszékvezetője, aki szerint ugyanúgy jár a szivárogtató, mint korábban Lee Harvey Oswald, a Kennedy-gyilkosság esetén, ő fogja elvinni a botrányt.

Resperger István úgy fogalmazott, a botrány Ukrajnának jött a legrosszabbul, ugyanis

ha elkezdték már az offenzíva megtervezését, azt újra kell kezdeniük. 

Szóba került a hónapok óta súlyos ostrom alatt lévő kelet-ukrán város, Bahmut helyzete is. A műsorvezető afelől érdeklődött, mi az oka annak, hogy a gyakorlatilag teljesen megsemmisített várost egyik fél sem engedi el. Resperger István úgy reagált, hogy ez egy hetvenezer fős nagyváros volt békeidőben, Bahmut mellett van Szoledár és Krasna Hora, ahol a stratégiailag kulcsfontosságú útvonal halad Kramatorszk irányába. 

– szögezte le az NKE tanszékvezetője.

A teljes beszélgetést alább lehet végighallgatni:

Nyitókép: Mátrai Dávid/Mandiner

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2023. április 18. 20:20
Az lenne a meglepetés, ha az ukrik a kiszivárogtatás ellenére ugyan úgy támadnának, ahogy kiszivárgott. Ugyanis mindenki azt hiszi, hogy nem úgy fognak. --- Hacsak persze az oroszok meg nem előzik őket.
files32
2023. április 18. 17:37
Bajor Zsófit kell kérdezni az offenzívákról, ezt a hülye IS tudja.
tintapaca
2023. április 18. 17:35
Nem az ukrán offenzíva a kérdés, hanem az orosz. A nap kérdése: mit keresett Valgyimir Vlagyimirovics Herszonban? Ha a térképre nézünk, egy partraszállás Odessza közelében,kombinálva egy szárazföldi támadással Herszon felől - jobban elképzelhető, mint egy ukrán offenzíva.
nuknuk
2023. április 18. 16:56
Lerágom a körmöm.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!