Stoltenberg: A NATO és a szövetséges országok elég harci járművet küldtek Ukrajnának ahhoz, hogy visszafoglalja területeit

2023. április 27. 14:02

Kijev megüzenheti Putyinnak, hogy Oroszország nem fog győzni a harctereken.

2023. április 27. 14:02
null

A szövetséges országok majdnem az összes ígért harci járművet átadták Ukrajnának, ami elegendő az ország elvesztett területeinek visszafoglalásához – mondta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár csütörtökön Brüsszelben Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnökkel közös sajtótájékoztatóján.

Hozzátette, továbbra is úgy gondolja,

a háború tárgyalással fog véget érni, de az eredmény a felvonultatott katonai haderőtől fog függeni.

„Ha a háborúnak tárgyalásos megoldását akarjuk, ahol Ukrajna erős és önálló országként érvényesül, akkor ennek legjobb módja a katonai támogatás biztosítása Kijev számára" – jelentette ki.

A NATO-szövetségesek és partnereik eddig az ígért járművek 98 százalékát szállították le Ukrajnának: 230 harckocsit és 1550 egyéb páncélozott járművet.

Stoltenberg szerint ez elegendő Kijevnek ahhoz, hogy megüzenje Putyinnak, Oroszország nem fog győzni a harctereken.

Stoltenberg beszélt arról is, hogy Zelenszkij Hszi Csin-ping kínai elnökkel folytatott szerdai telefonbeszélgetésének köszönhetően Kína jobban érti az ukrán álláspontot. Ettől függetlenül Peking továbbra sem ítéli el Oroszország invázióját.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
citromosParizer
2023. április 27. 21:20
az a hiányzó 2% az Abrams tankok. jól tette az USA, hogy nem szállított, nem fogják kilőni, megmarad a jó hírneve. itt megint a németek szopták be, beugratták őket. vagy megzsarolták őket, hogy visszamondják volna a Reinhmetal 5 milliárd dodós teherautós megrendelését vagy a Lynxek tervezett megrendelését... de mindegy is, megint a németekre csatolták a szopóhámot :D
vamonos
2023. április 27. 20:33
Ez körülbelül úgy hangzik, mint az amerikaiak 3 pontos "béketerve", aminek az első pontja inkább üzenet az ukiknak, ha most se értek el eredményt végeztünk. "Megerősíti, hogy az Egyesült Államok politikája az, hogy Ukrajna legyőzi az inváziót és visszaállítja nemzetközileg elismert 1991-es határait;"
János27
2023. április 27. 19:28
Meglátjuk ez mire lesz elég, remélem semmire!
bunko_jobbos
2023. április 27. 19:02
"elég harci járművet küldtek Ukrajnának ahhoz, hogy visszafoglalja területeit" = nem adunk többet. Ez elég jól hangzik. Ugyanis nem adtak eleget, az biztos, nem is kérdés. Ha eleget adtak volna, akkor a ruszkik nem mennének előre folyamatosan. De úgy látszik, már többet nem akarnak. Ennek csak örülhetünk. Már csak annyi kéne, hogy egy oroszbarát vezetése legyen Ukrajnának, hogy ne nekünk kelljen újjáépíteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!