Nem akármilyen pozícióban tér vissza a tavaly novemberben leváltott államtitkár

2023. április 14. 17:49

Maróth Gáspár különleges megbizást kapott a hadiiparban.

2023. április 14. 17:49
null

Maróth Gáspárról nem sokat lehetett hallani, mióta tavaly novemberben leváltották védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkári pozíciójából. Csütörtökön az egyik legnagyobb német hadiipari cég, a Rheinmetall AG jelentette be Linkedin oldalán, hogy Maróth ezentúl náluk fog dolgozni a cég kelet-európai koordinációs vezetőjeként – írja a Világgazdaság.

Annak idején Maróthot azért Szalay-Bobrovniczky Kristóf a minisztérium átszervezésének befejeződésére hivatkozva mentette fel, de kiemelte, hogy elégedettek voltak az államtitkár addigi munkájával.

Azt nyilatkozta, a Honvédelmi Minisztérium köszönettel tartozik Maróth Gáspárnak, aki kormánybiztosként, majd államtitkárként elévülhetetlen érdemeket szerzett a honvédelmi és haderőfejlesztési program megteremtésében.

Mint kiderült, a német cég is számol Maróth kormányzati tapasztalatainak hasznosításával,

és kulcsfontosságú szerepet szánnak neki a Rheinmetall kelet-európai tevékenységének támogatásában.

Az utóbbi években egyre több gyárt nyitott a cég Magyarországon, ami azt mutatja, a kelet-európai piac kiemelten fontos lett számukra.

A Világgazdaság szerint hazai szempontból pozitív fejlemény, hogy magyar ember került az operáció élére.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hazafi Teddymackó
2023. április 17. 15:56
A rheinmetall is, a többi külföldi céghez hasonlóan, azért fektet itt be, mert a németnél jobban, vagy ugyanolyan jól képzett munkaerő, 30 év "nyugat" után, még mindig a negyedét keresi, átlagban, a német béreknek. Erről -komolyan mondom- nem a kormány tehet, főleg. Attól még sajnos igaz. Amiről tehet a kormány, az a seggnyaló adókedvezmények (audi, mercedes, bmw, etc.), az nemzetbiztonsági kockázat. Akkor adnék nekik ilyen kedvezményt, ha vállalnák, hogy legalább 70% -át fizetik a német béreknek, jöhet a nemzeti együtt működés!
evpus
2023. április 16. 10:06
"Annak idején Maróthot azért Szalay-Bobrovniczky Kristóf a minisztérium átszervezésének befejeződésére hivatkozva mentette fel, de kiemelte, hogy elégedettek voltak az államtitkár addigi munkájával." - érdekes mondat, gratulálok!
nyugalom
2023. április 15. 17:07
Mindket orszagnak hasznos!
Senki Alfonz
2023. április 15. 15:43
Talán idevonatkozó tegnap esti hír a német híradókból: a Rheinmetall AG ellen komoly hackertámadás történt, amit "állítólag" kivédtek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!