Varga Judit a francia EU-ügyi államminiszternek: Magyarország a vállalásokat végrehajtotta

2023. április 20. 17:17

Karnyújtásnyira a megállapodás az igazságügyi miniszter szerint.

2023. április 20. 17:17
null

A magyar kormány által a kondicionalitási eljárásban tavaly augusztusban tett vállalásokat Magyarország ez idáig maradéktalanul végrehajtotta – írta az igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán csütörtökön, miután munkaebéden fogadta Laurence Boone francia EU-ügyi államminisztert. Hozzátette:

nem látunk olyan nyitott politikai kérdéseket, amelyek még fennállnának”.    

Varga Judit bejegyzése szerint a 2024-es uniós magyar elnökségi prioritásokkal kapcsolatban francia kollégájának elmondta, hogy Magyarország a demográfia és a versenyképesség kérdéseit jelölte meg legfőbb programpontokként. „Mindemellett nyugtázták”, hogy több olyan közös kapcsolódási pont is van a két ország között, amelyben szorosan együttműködhetnek az elnökségi félév során.  

2024 második felében Magyarország látja el az Európai Unió Tanácsa soros elnöki feladatait. A miniszter szerint az érdeklődés egyre nagyobb, ennek keretében februárban már fogadta a belga és a német Európa-minisztert is. „Magyarország a konstruktív együttműködés híve és az is marad” – írta Varga Judit.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. április 20. 18:48
Varga Judit most éppen a francia EU-ügyi államminiszternek HAZUDOTT. Ugyanis: Magyarország NEM hajtotta végre a vállalásokat. HA az egyetem kuratóriumába egy FIDESZES miniszter helyett, egy FIDESZES oligarcha csücsül be, az nem jelent érdemi változás. És a többi 26 elvárást is ilyen, "kijátszós" taktikával gondolta megoldani Orbán.
hoci74
2023. április 20. 18:41
Ki az az aszott szilva,az a francia? Hát hol vannak a híres francia szépségek?
files32
2023. április 20. 18:25
Ezt is vállaták: Tényleg semmi nem elég: Nagy Márton megdöntötte a Tiborcz-pénzelés világrekordját! https://www.valaszonline.hu/2023/04/19/baross-gabor-tokeprogram-tiborcz-istvan-veres-tibor-finext-biggeorge/
56október
2023. április 20. 18:25
Végrehajtotta .... végrehajtotta.... Akkor sincs rajta sapka!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!