Menekültekkel, szegényekkel és fiatalokkal találkozik Ferenc pápa a Rózsák terén

2023. április 29. 07:02

A görögkatolikus közösséget is meglátogatja a pápa a téren.

2023. április 29. 07:02
null

Ma délelőtt vak gyerekekkel, majd menekültekkel, hajléktalanokkal, szegényekkel, délután pedig fiatalokkal találkozik Ferenc pápa magyarországi apostoli látogatása második napján. Ferenc pápa szombat reggel magánlátogatást tesz a vak gyerekeket gondozó Boldog Batthyány-Strattmann László Otthonban. Az egyházfő ezt követően a budapesti Rózsák terén található

Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban szegényekkel és menekültekkel találkozik,

majd átmegy a szintén a téren lévő Istenszülő oltalma-templomba a görögkatolikus közösséghez.    

Szombat délután a Papp László Budapest Sportarénában fiatalokkal találkozik. A tervek szerint Ferenc pápa golfkocsival jár majd körbe a fiatalok között. Az egyházfő este magántalálkozón fogadja a magyarországi jezsuita közösséget szálláshelyén, az Apostoli Nunciatúrán. Ferenc pápa vasárnapig tartó apostoli útjáról és a látogatásához kapcsolódó minden nyilvános eseményről beszámol a közmédia szinte valamennyi csatornája. A Duna tévécsatornán, illetve a Kossuth rádióban szombaton és vasárnap is két-két - élő közvetítés lesz látható, hallható.

(MTI)

Nyitókép: Andreas SOLARO / AFP

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
helemba
2023. április 29. 14:59
A menekülteket a ti nyelveteken nem "illegális migráns"-nak kell hívni?
CirmoS
2023. április 29. 12:03
Nevetséges és szánalmas ahogy a 4-szer agyonvert koszlott korcs libsi söpredék ilyen cikkek alatt vért izzadva vergődik! Ez a három nap is megmutatja, hogy ezeket a hulladékokat nem csak hatalomra nem szabad engedni, de ki is kell őket takarítani mindenhonnan! Ilyen pöcelé csürhe a világon máshol nincs! Hány réteg bőr van ezeknek az idiótáknak a pofájukon?! Elképesztő!
mamarizsa
2023. április 29. 11:48
Szóval az Orbám-rendszer üldözötteivel...
Pierre
2023. április 29. 10:40
Ferenc pápa szombaton sok más menekült mellett Budapesten találkozik, azzal a keresztény iráni férfival is, akit 553 napon keresztül tartottak törvénytelenül fogva a röszkei tranzitzónában, mielőtt az Európai Unió az eljárást jogellenesnek nem minősítette – tudatta a Magyar Helsinki Bizottság a Twitteren. A férfit és kisfiát a kormányzati kommunikáció által „Soros-szervezetként” megbélyegzett jogvédő szervezet képviselte az ügyben. A röszkei tranzitzónában tizennyolc hónapig tartották őket fogva. A magyar állam azt tervezte, hogy visszatoloncolja őket Szerbiába, Szerbia azonban nem engedte vissza őket, így az is felmerült, hogy Iránba küldik őket vissza, ahonnan a keresztényüldözés miatt menekültek el. https://24.hu/belfold/2023/04/28/talalkozik-a-papa-a-roszken-18-honapig-torvenytelenul-fogva-tartott-kereszteny-irani-menekulttel/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!