Ferenc pápa a Rózsák terén: A hit ne legyen egy életidegen szekta foglya

2023. április 29. 11:48

Az igazi hit kockáztat, kilép a világba, mondta az egyházfő.

2023. április 29. 11:48
null

A tevékeny szeretet nyelvét folyékonyan beszélő egyházra van szükség – hangsúlyozta Ferenc pápa Budapesten, a Rózsák terei Szent Erzsébet-templomban, ahol a magyar katolikus egyház segítő szervezeteivel, menekültekkel és szegényekkel találkozott. A katolikus egyházfő megköszönte a magyar egyháznak a tevékeny szeretet melletti elkötelezettségét, és köszönetet mondott az ukrajnai háború elől menekülők nemcsak nagylelkű, hanem lelkes befogadásáért is.    

Hangsúlyozta: az evangélium középpontjában a szegények és a rászorulók állnak, mert Jézus azért jött, hogy „örömhírt vigyen a szegényeknek”. Ez izgalmas kihívás elé állít bennünket, hogy „az általunk vallott hit ne legyen egy életidegen szekta foglya” és

– fogalmazott. Az igazi hit „kényelmetlen, kockáztat, kilép a világba, hogy találkozzon a szegényekkel és képessé tesz arra, hogy saját életünkkel a szeretet nyelvét beszéljük” – mondta Ferenc pápa.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2023. április 29. 14:22
Gott mit uns .
mokány
2023. április 29. 14:18
Kis szekér , nagy szekér , budhizmus .
EX - Terminátor
2023. április 29. 14:18
Szekta? ha még az lenne, de ezek egyszerűen csak holdkórosok.
mokány
2023. április 29. 14:03
Nincs kollektív üdvözülés .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!