Le Monde: A franciák magyar példákat követve reformálnák meg a családpolitikát

2023. február 06. 08:36

Több juttatást is az Orbán-kormány alapján foganatosítana a francia Nemzeti Tömörülés.

2023. február 06. 08:36
null

A Le Monde arról ír, hogy a francia Nemzeti Tömörülés Orbán Viktor magyarországi példája alapján kezdeményezett családpolitikai intézkedéseket. A nyugdíjreform apropóján a francia Nemzeti Tömörülés (RN) öt új, családpolitikai javaslatot nyújtott be: adókedvezmény a második gyerek után, vagy akár

100 000 eurós nulla kamatozású hitel fiatal párok ingatlantámogatására,

amit a harmadik gyermek születését követően nem kell visszafizetni.

A javaslatok Orbán Viktor – „az RN szövetségese, a pronatalista politikák európai bajnoka és a demográfiai csúcstalálkozó szervezője” – intézkedéseinek az átvételei, írja a lap. A demográfiai csúcson 2021-ben Marion Maréchal (Marine Le Pen unokahúga) és Eric Zemmour (Reconquete) megjelent.

Fotó: Jordan Bardella, a francia Nemzeti Tömörülés elnöke Le Pen után. ALAIN JOCARD / AFP

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2023. február 06. 18:02
Hajrá Franciaország! Hajrá Franciák! :))) Allez les bleus!
Toportyán zsóti
2023. február 06. 15:18
Nagy siker a család politikai lozung... Most azt hirdeti a balfasz kormány hogy 1,7 millió magyar van.... Igaz ennek a 97 százalékka nemet mondott a szankciókra. Mekkora barom képes erre. Röhög a vakbelem a novicsokos sorozatgyilkos seggibe fúródott ribancarcú sepredéken.
LancelotDuLac
2023. február 06. 12:41
Le Monde: A franciák magyar példákat követve reformálnák meg a családpolitikát XDDDDDDDDDDDDDDDD Csak éppen a támogatások összege sokkal jelentősebb és élhetőbb seggfejek.
Magyarok Pásztora
2023. február 06. 11:49
A lemonde is hazudozik mint a newsweek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!