Úzvölgyi katonatemető: újabb győzelem született az erdélyi magyarság számára

2023. február 15. 08:59

Törölni kell a telekkönyvből Dormánfalva városnak az úzvölgyi temető fölötti tulajdonjogát.

2023. február 15. 08:59
null

A Bákó Megyei Törvényszék jogerősen törölte Dormánfalva városnak a sírkert fölötti tulajdonjogát. A másodfokon eljáró Bákó Megyei Törvényszék kedden hozott ítéletének kivonatát szerdán reggel tették közzé a romániai bíróságok portálján. Ez megerősíti az alapfokon eljáró Moinesti Bíróság 2022. március 24-én hozott ítéletének azon részét, miszerint törölni kell a telekkönyvből Dormánfalva városnak az úzvölgyi temető fölötti tulajdonjogát.

(MTI)

Fotó: MTI/Kátai Edit

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tikkadt Szöcske
2023. február 15. 15:13
A román TV csatornák rögtön a bírói döntés után szorgalmasan nekifogtak levegőért kapkodni. Egyúttal páros lábbal beleszálltak a csikszentmártoni polgármesterbe, aki nem átallotta a sikert egy szolíd sörözéssel ünnepelni. A román tálalás szerint aljas támadás történt a jószándékú románok ellen, ami megtorlást követel. Erre mondják, hogy ebből szerelem sose lesz.
Kup Lung
2023. február 15. 12:53
Ezt a történetet már a román hatóságok is igen kínosnak érzékelhették a románságra nézve! Sorra hoznak az ügyben a magyarságnak kedvező döntést. Ami közel sem szokványos. ---- Az más kérdés mikor tűnnek el a törvénytelenül és értelmetlenül felállított román ortodox betonkeresztek. Amire egyébként bontási elrendelés van. És hogy akkor tovább folytatódik e a román nacionalisták hőzöngése. --- Minden esetre Csíkszentmárton beleállt. Szép volt.
csulak
2023. február 15. 11:21
a baj csak az ezekkel a torvenyekkel, hogy az olahok sose tartjak be !
P1964P
2023. február 15. 11:16
Itt nem lehet kizárni egy háttéralkut. A schengeni övezeti tagság támogatásáért cserébe. (Mármint hogy támogatjuk a románokat ezzel kapcsolatban az EU-ban.) Ők viszont ezt azzal hálálják meg hogy nekünk kedvezően ítélik meg az Úz völgyi temető ügyét. Amennyiben ez az igazság (ez csak feltételezés )akkor gratulálok az illetékeseknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!