Varga Judit: Kezdődnek a magyar nyelv védelmét szolgáló fogyasztóvédelmi ellenőrzések

2023. január 22. 16:48

Vasárnap van a Magyar Kultúra Napja és ma indulnak az ellenőrzések is.

2023. január 22. 16:48
null

Varga Judit Facebook-oldalán jelentette be, hogy január 22-én, azaz a Magyar Kultúra Napjától a fogyasztóvédelmi hatóság a 2023-as ellenőrzési program keretében ellenőrzéseket indít.

– jelentette be az igazságügyi miniszter, aki szerint a magyar nyelven kiadott sajtótermékekben, rádió-, illetve televízióműsorokban közzétett reklámokban az idegen nyelvű szöveget, pár kivételtől eltekintve, magyarul is meg kell jeleníteni.

 – fűzte hozzá a tárcavezető, aki szerint a nyelvünk védelme, átörökítése az utódokra, nyelvi környezetünk épségének megóvása a mi közös felelősségünk.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Janika50
2023. január 23. 20:41
Ideje volt Kedves Miniszter Asszony és reméljük lesz látszata. Tudjuk, hogy megvannak az előirások, csak látszata nincs. Szorittunk, hogy sikerűljön.
gekk
2023. január 23. 19:14
Vjuditka nem kíváncsi, kikről dalolhatna völner? Kik lennének azok a képviselök? Mennyire mélyre nyúlik völnerék korrupciója? Vjuditka, naggyá tehetné magát, még talán a történelemkönyvekbe is bekerülhetne, felednék a felmenőit, a lakásmutyiját?!, ha tenné a dolgát, amiért tartjuk!!!!!
gekk
2023. január 23. 14:07
Orbitcsicskák, hol vannak a völner ügy pikáns részletei? Hol a debreceni akksigyár mocskos üzelme? Hol van a magyar termőföld kiárusítása ezeknek a külföldi multiknak? Mert ugye nem értéktelen, hanem nem termő földeket adnak ezek alá. Ez netto hazaárulás, nemde szoponcok?
gekk
2023. január 23. 13:42
Mint igazságügyi miniszter, akit mi fizetünk, alkalmazunk, hogy az igazságot az igazságszolgáltatáson keresztül szolgáltassa, nem inkább azt kellene szorgalmaznia a völner korrupciós ügyben, hogy tárják fel, ki volt a tóni- barbara- ádám, no meg mi volt a harmincéves biznisz? Vjuditka, mi lenne, ha egyszer végre már azt csinálná, amiért tartjuk!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!