Nukleáris armageddon veszélyeire figyelmeztet Moszkva amerikai nagykövete

2023. január 20. 07:33

„Az amerikaiak és szövetségeseik teljes körű hibrid háborút indítottak Oroszország ellen” – fogalmazott Anatolij Antonov.

2023. január 20. 07:33
null

Az amerikai kormányzat szövetségeseivel együtt teljes körű hibrid háborút indított Oroszország ellen – mondta Anatolij Antonov, Oroszország washingtoni nagykövete csütörtökön a média megkeresésére válaszolva.

„Az amerikaiak és szövetségeseik teljes körű hibrid háborút indítottak Oroszország ellen. Ugyanakkor hasznot húznak a NATO-partnereikből azzal, hogy arra kényszerítik őket, hogy

Ez akkora mennyiségű pénz, amilyet az amerikai védelmi ipar még a hidegháború idején sem látott” – idézi Antonovot a nagykövetség sajtószolgálata.

Úgy véli, hogy Moszkva jelzéseit nem veszik figyelembe Washingtonban. „Szeretnék feltenni az amerikai közvéleménynek egy régóta esedékes kérdést: mit kell még Oroszországnak mondania vagy tennie ahhoz, hogy a kormányzat tagjai észhez térjenek, és megakadályozzák a nukleáris armageddont, amelynek megakadályozásáért a Fehér Ház vezetése a nyilvánosság előtt annyira aggódik” – jegyezte meg a nagykövet.

 

 

Nyitókép: Mandel Ngan / AFP

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gordon.
2023. január 21. 20:02
Egy gyors PS. az utolsó ponthoz az előző kommentemben: Nem a szakadárok, hanem pont Ukrajna helyzete hasonlítható a magyar 48-hoz. Oroszország itt a Habsburg hatalom szerepét játssza.
Gordon.
2023. január 21. 19:51
Én is válaszolnék a pontjaidra, remélhetően szintén tömören. 1. Az, hogy egy ország, vagy egy politikai mozgalom ott milyen orientációt képvisel, egyértelműen az adott ország belügye! Egy európai orientáció nem bűnös, vagy ellenséges irányzat, ráadásul szintén egy ország belügye. Egy ilyen mozgalom támogatása, az orosz befolyás melletiek párhuzamos orosz támogatása mellett csak természetes. 2. Az USA, sőt még a Nato (Európa) is, sosem volt a független Ukrajna ősellensége. Ezt mivel támasztanád alá? Ezt már 2004-ben kinyilvánították, Juscsenko elnökké választásval, aki az európai orientációt képviselte. Megmérgezték dioxinnal, nyilvánvalóan Moszkvából. Na, ez viszont a belügyekbe történő legdurvább beavatkozás. 3. A fegyveres elszakadási kísérlet az orosz szakadárok részéről nem azonos jellegű a magyar 1848-as szabadságharccal. Az első esetben egy ország területének egy részét akarták kiszakítani, ahol amúgy kisebbségben voltak a zömében Sztalin által odatelepített oroszok. A 48-as magyar szabadságharc a meglévő magyar állam külső hatalomtól való függetlenségének megszerzéséért folyt. Nem akart megcsonkítani más országot, miközben szakadárék egy ellenséges országhoz/birodalomhoz csatolnák Ukrajna egy részét orosz segítséggel. Ez nem függetlenségi háború, hanem egyfajta gyarmatosítás eszköze. Az ukrán népszavazás 1991-ben egyértelművé tett az ukránok akaratát (a lakosság 90 % feletti részéről), hogy a megalakult Ukrajnához akarnak tartozni. Még a Krim és Luhanszk lakossága is 50 % felett így szavazott.
Krupp Skya
2023. január 20. 15:26
Pubi bácsi, elvetettétek a sulykot, ki fog kelni.
Lauder Stenonis..
2023. január 20. 09:41
Már kurva unalmas a ruszik 385. ilyen jellegű fenyegetőzése. Vonuljatok ki Ukrjanából és akkor nem kellene hibrid háborút vívnotok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!